Felmérésre hivatkozva hozta vissza Stohlt az RTL

Vágólapra másolva!
Egy közvélemény-kutatásra hivatkozva döntött az RTL Klubot arról, hogy visszavegye Stohl Andrást a ValóVilág 4 műsorvezetőjének - írja a Vasárnapi Blikk. A csatorna programigazgatója azt mondta, hogy Stohl esetleges börtönbüntetésével is számoltak, de az emberek több mint fele ittas balesete ellenére is a képernyőkre várta, ezért adtak neki még egy esélyt.
Vágólapra másolva!

Egy számára kedvező közvélemény-kutatás miatt térhetett vissza az RTL Klubhoz Stohl András, akit szombat este meglepetésre a ValóVilág 4 műsorvezetőjeként tűnt fel a csatorna műsorában - írja a Vasárnapi Blikk. Stohl májusi autóbalesete után több televíziós szerepét elvesztette, és a tévé által neki szánt X-Faktor vezetését is másnak adta az RTL Klub. A felmérések szerint azonban a tévénézők többsége szívesen látta volna őt újra a ValóVilág házigazdájaként, ezért újra leszerződtek vele.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a Vasárnapi Blikknek azt mondta, hogy a döntés nem volt egyszerű a csatorna számára, a Tárkival elvégeztetett közvélemény-kutatás azonban megoldotta a kérdést. A csatorna arra volt kíváncsi, hogy mit szólnának az emberek, ha Stohl lenne egy új ValóVilág sorozat műsorvezetője: erre a kérdésre a megkérdezettek több mint fele pozitív választ adott.

A lapban publikált felmérés szerint az összes megkérdezett 27 százaléka "határozottan pártolná" Stohl visszatérését, 26 százalék pedig azt mondta, hogy "lennének ellenérzései, de inkább pártolná". A megkérdezettek 10 százaléka "inkább ellenezné", és összesen 18 százalék ellenezné határozottan a színész műsorvezetői visszatérését. A ValóVilág nézői között a támogatás még nagyobb - olvasható a Vasárnapi Blikkben: azok közül, akik emlékeztek a ValóVilágra, 30 százalék szerette volna határozottan újra látni Stohlt a képernyőn a Tárki felmérése szerint.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy eljárás folyik Stohl ellen" - nyilatkozta a Vasárnapi Blikknek Kolosi, aki szerint az is megeshet, hogy a műsorközben letöltendő szabadságvesztésre ítélik Stohlt. A programigazgató szerint azonban nem megoldás, ha ittasan okozott balesete miatt eltiltják a szakmájától, mert azzal nem őt, hanem a családját büntetnék. Amikor Stohl a balesete után visszatért a színházi szerepeihez, sok kollégája azt mondta, hogy szakmai tudását nem befolyásolja a balesete - emlékeztet a lap.

Stohl Adrás ellen október végén emeltek vádat a május 8-án okozott közlekedési balesete miatt:a színész-műsorvezetőt súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a Budakörnyéki Ügyészség. A baleset Fót és Budapest között történt, egy ember súlyosan megsérült. Stohl a mentők kiérkezése után, de még a rendőrség helyszínre érkezése előtt kocsiba szállt és hazament, így őt a lakásáról állították elő.