Bőszen kapcsolgattak a magyarok szombat este

Vágólapra másolva!
Továbbra is a két nagy kereskedelmi tévé zenés valóságshow-ja, tehetségkutatója uralja a szombat estéket: az X-Faktor sávjában gyengébb a Megasztár, de amint az előbbi véget ér, százezrek kapcsolnak át.
Vágólapra másolva!

Október 9-én, szombat este, a kereskedelmi célcsoportban a Tények egy százalékponttal jobb eredményt ért el, mint az RTL Híradó-ja, az utána lévő fél órában a korábban kezdő Megasztár kevéssel verte a Fókusz Plusz-t. Az X-Faktor kezdetére azonban többen átkapcsoltak az RTL Klubra, műsorsávját így meg is nyerte a licencműsor, voltak szorosabb periódusok, de olyan negyed óra is, amikor 20 százalékponttal vezetett.

Összességében a korábban kezdő és tovább tartó Megasztár 34,3 százalékos közönségaránnyal ment a célcsoportban, az X-Faktor pedig 34,7-et ért el. A Tv2-es tehetségkutató nézettsége - akárcsak a korábbi hetekben - akkor ugrott nagyot, amikor az RTL befejezte a Mentorok háza című szakasz első adását. A hatodik napon című RTL-es filmnek kevesebben szavaztak bizalmat, így a Megasztár a vége felé 44-46 százalékos közönségarányt is regisztrált.

rtl klub, sajtóklub

A képen Janicsák Veca, az X-Faktor egyik döntőse.