Továbbra is nagy gondot okoz a Tv2-nek az X-Faktor

Vágólapra másolva!
Harmadjára sem tudta legyőzni nézettségben az ötödik szezonjánál járó Megasztár az újonc X-Faktor-t: amíg ugyanabban a sávban futnak, sokkal többen követik az RTL-es tehetségkutatót.
Vágólapra másolva!

2 millió 31 ezer néző volt kíváncsi szeptember 11-én az X-Faktor harmadik adására, a nagyjából ugyanakkor futó, kissé tovább tartó Megasztár viszont a teljes lakosságból csak 1,19 millió tévézőt érdekelt. A kereskedelmi célcsoportban közel 48 százalékot ért el az RTL-es műsor, a Tv2-es riválisa bő 24 százalékra volt képes, tehát az ötven alatti felnőtteknél kétszer annyian figyelték Nagy Feróékat, mint a riválist. Egy héttel korábban kiderült, hogy más műsorsávban néznék a tévézők a Megasztár-t is, hiszen 1,8 millióan követték - de ha az X-Faktor ellen megy, akkor rengeteg nézőt veszít.

rtl klub, sajtóklub, bársony bence

A Tv2 vasárnap ismételte az első castingadást is, erre a teljes lakosságból 553 ezer tévéző kapcsolt, célcsoportban pedig 23 százalék nézte. Ez nem túl magas szám, de ezt az adást már látták sokan, az adott hét legnézettebb műsora volt, ráadásul a Tv2 is csak két nappal korábban döntötte el, hogy adásba küldi az ismétlést, tehát a tévéújságokban sem volt nyoma a show-nak.