Kolosi Péter: Nem kapnak instrukciókat az X-Faktor zsűritagjai

Vágólapra másolva!
Mester Tamás, a Megasztár zsűritagja szerint a rivális tehetségkutatóban előre megírt szerepeket játszanak a mentorok. Az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter szerint nem lehet előírni sikeres, befutott zenészeknek, hogyan viselkedjenek, és ez nem is működhetne így.
Vágólapra másolva!

"Az alapvető különbség, hogy a Megasztár valóban egy magyar népmese, és emiatt sokkal emberibb. Nálunk nincsenek előre megírt szerepet a zsűriben, ezért is könnyű őszintének lenni" - mondta az X-Faktor-ral való összevetésről Mester Tamás, a Megasztár zsűritagja a Blikknek.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint a kritikusok nem láttak még részletes licencleírást: "Sokszor halljuk, hogy mi van megírva az X-Faktor-ban előre. Ezt mindig olyanok mondják, akik még életükben nem láttak valószínűleg formátumleírást. Ilyenek ugyanis soha nincsenek leírva, egy formátum egyáltalán nem erről szól. Azt is mondhatnánk, hogy ilyen alapon a Megasztár ugyanúgy egy formátum, azaz pont annyira kötött vagy akár szabad, mint az X-Faktor, a különbség legfeljebb annyi, hogy az RTL Klub az X-Faktor-t megvette, fizetett érte, a Tv2 viszont egyszerűen lenyúlta a Pop Idol-t (American Idol, vagy Deutschland Sucht den Superstar Németországban), és most azt mondja, hogy magyar népmese meg itthoni találmány. Hát legfeljebb a címe.

rtl klub, sajtóklub

Bizonyos karakterek kellenek egy tehetségkutató zsűrijébe: mindenképp van érző nő (a brit verizóban Sharon Osbourne, Danii Minogue, vagy rövid időre Paula Abdul), ahogy szigorú, kemény ítész is (Simon Cowell, aki egyben producer is, vagy a németeknél Dieter Bohlen volt beszólós a Das Supertalent-ben), de Kolosi szerint nem lehet megmondani befutott médiaszemélyiségeknek, miképp viselkedjenek: "A zsűri reakciói, meg még sok minden más spontán reakció, nincsenek megírva, de még ilyen instrukciókat sem kapnak a zsűritagok. Mindenki olyan, amilyen az életben."

Fotók: RTL Klub/Bársony Bence

Érdekes vagy pocsék tévéműsort, reklámot látott? Mi zavarja a képernyőn? Kérdése, aggodalma, sztorija van? Írja meg nekünk!