Plázacicák és kalandvágyó egyetemisták a Viasat3 legdrágább valóságshow-jában

Vágólapra másolva!
Egzotikus környezetben készül majd az Éden Hotel, a Viasat3 eddigi legdrágább műsora: medencés, tengerparti luxusszállóban, a nem veszélytelen helynek számító Kolumbiában veszik fel idén ősszel. A budapesti válogatáson jártunk: sokan a 25 milliós fődíj, mások csak a napfényes tengerpart, a bulizás miatt jelentkeztek.
Vágólapra másolva!

Bő háromezer jelentkezőből - ami a Viasat3 realityjei esetében magas számnak számít - háromszáz fiút és lányt hívott be válogatásra a csatorna az első héten. Többen barátjukkal, barátnőjükkel jöttek a Mafilm stúdióinál tartott castingra, egy frissen érettségizett lányt anyja beszélt rá a műsorra: a gyermeke sikerére szomjazó, de saját életkora miatt már esélytelen asszony (harminc fölött nem kell szereplő a műsorba) el is kísérte őt. Akadt olyan főiskolás lány, akinek fogalma sem volt arról, milyen műsorba jött, hogy mit várnak tőle, miből áll a reality, csak az albérleti számláit szeretné kifizetni hamar: könnyű munkára vágyott, a reklámban bikinis nőket látott egy tengerparton, ez pedig nem volt ellenére. Egy másik a miskolci egyetem padjait hagyta ott a casting kedvéért, soha nem jelentkezett még tévéműsorba, de a változatosság miatt utazna, és a 25 milliós nyeremény sem lenne ellenére.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

Képgaléria itt!

A zsűri általában arra volt kiváncsi, tud-e a jelentkező manipulálni embereket, mennyire haragtartó, féltékeny, rámenős, kacér, hogyan akar hódítani, ki milyen típusú férfira, nőre bukik. Mint a válogatókról megtudtuk, nagyon sok a fiatal, 20 év körüli jelentkező, rengetegen állás és életcél nélkül vannak, pár lányt pedig még rendszeresen vert is a barátja, így menekülést jelenthetne nekik a forgatás, egy másik kontinensen. A castingstáb vezetője szerint a mostani tinédzserek - még akkor is, ha se munkájuk, se iskolájuk - a korábbi generációnál lényegesen magabiztosabbak, jobban el tudják adni magukat. Egy jó képet mindenki tudott küldeni magáról, de volt olyan eset, hogy utánanéztek valakinek a Facebookon, iWiW-en, ahol több tucat fotó volt róla - és kiderült, hogy a beadott, remek felvétel inkább csak a fotóst dicséri.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

Képgaléria itt!

A valóságshow, amelyre 18 és 30 éves kor köztieket várnak (még lehet jelentkezni), Paradise Hotel címen megy-ment több helyen, Skandináviában például annyira népszerű, hogy a dánok már a hetedik szezont veszik fel idén ősszel. A műsor - amelyről itt írtunk bővebben - a reality és a szappanopera keveréke lesz, sok ismerkedéssel, majd kezdeti félénkségből gátlástalanságba átmenő jelenetettel, érzelgős beszélgetésekkel az ágy szélén, meghitt pusmogással a kanapén, komótos napolaj-kenegetéssel a strandon, dinamikus italozással a jacuzzi mellett, a bárban, hosszúra nyúló csókcsatákkal a holdfényben, a pálmafák alatt.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Viasat3 november környékén kezdi a forgatást, jórészt külföldi stábbal, de arról, hogy mikor kerül képernyőre a csatorna eddigi legdrágább műsora, még nem született döntés.