Riválist kap az Emmy-díjkiosztó

Vágólapra másolva!
A Paley Center for Media televíziós díjat alapított, melyet az Emmy ellenfelének szán, a közönségbarát intézkedésekkel több nézőre is számít.
Vágólapra másolva!

A Paley Center for Media azok számára kínál alternatívát, akik szerint az Emmy kategóriarendszere és díjkiosztó ünnepsége már elavult: a szervezet szeptember 8-án adott ki egy közleményt, mely szerint saját alapítású díjuk első átadására 2012 májusában New Yorkban kerül sor.

A díj létrehozását az eredményezte, hogy az Emmyt kiosztó Academy of Television Arts and Sciences hosszas tárgyalások után sem hajlandó változtatni az Emmy merev szabályrendszerén, illetve a televíziós közvetítés módján - a Paley Center for Media szerint a gálán például túl sok idő jut a rendezőknek, holott a nézőket ők csak kevéssé érdeklik. A szervezet ezen kívül is számos dolgot megváltoztat, remélve, hogy minél több nézőt és támogatót be tud vonzani.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a gálát mely tévécsatorna fogja közvetíteni, de az alapítók szerint több érdeklődő is akad. Az ünnepség leadására jó eséllyel találhatnak országos csatornát, hisz az Emmy egy ideje már inkább a konkurenciát, vagyis a kábeladók produkcióit díjazza - három éve zsinórban az AMC-n futó Mad Men - Reklámőrültek bizonyul a legjobb drámai sorozatnak, és idén is az HBO gyűjtötte be a legtöbb elismerést.