A Tv2 idén sem adja a tűzijátékot

Vágólapra másolva!
A közszolgálati tévék egésznapos programmal készülnek augusztus 20-ra, és a tűzijáték köré az RTL Klub is kerekít egy show-t. A Tv2 - tavalyelőtti döntéséhez híven - idén sem közvetíti az eseményt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió egész nap adja a Szent István napjához kötődő állami és egyházi ünnep eseményeit, így - a tűzijáték mellett - a zászlófelvonásról, a tisztavatásról, a Szent Jobb körmenetről és az ünnepi szent miséről sem maradnak le a nézők. A csatorna a vidéki rendezvényeket, a debreceni virágkarnevált, az ópusztaszeri ünnepséget és az arató felvonulást is közvetíti.

Az MTV augusztus 20-át az összefogás napjává nyilvánította, így a nap folyamán azokról a helyszínekről is kapunk tudósításokat, ahol az ünnep az árvízkárok helyreállításával telik. A csatorna emellett egésznapos adománygyűjtést folytat, és leadja az Összefogás Dalát, melyben többek között Rúzsa Magdi és Caramel is énekel.

Forrás: AFP

A Szent Jobb körmenetet a Duna TV is közvetíti, de egyébként Debrecenből, a virágkarneválról jelentkezik. A nap folyamán Szent Istvánról is láthatunk itt több ismeretterjesztő filmet, a tűzijáték idején viszont a Lúdas Matyi 1949-es filmváltozatát, majd a Dózsa - Tánckrónika Dózsa György tetteiről című táncfilmet adja a csatorna.

Az RTL Klub idén is élőben közvetíti a tűzijátékot, melyet az egyik tavalyi műsorvezető, D. Tóth András mellett Dusicza Ferenc kommentál majd. A Tv2 már tavalyelőtt kivonult a tűzijáték közvetítéséből, mondván, szeretne más alternatívát kínálni a nézőknek: idén a Made in Hungaria, illetve a Peacemaker című filmeket adja az esemény idején. A Viasat3 - a korábbi évekhez hasonlóan - szintén nem foglalkozik az augusztus 20-i rendezvényekkel.