24, Lost, Mentalista - magyar sorozatsztárok kedvenc szériái

Vágólapra másolva!
A Barátok közt változatlanul népszerű, évek óta rendre a nézettségi listák élén található. A szereplőket esténként 1,5-2 millió magyar tévéző figyeli - de mit néznek a karaktereket megformáló színészek, ha este letelepednek a képernyő elé?
Vágólapra másolva!

R. Kárpáti Péter

- Elsősorban filmeket nézek, filmmániás vagyok. A mélylélektani drámák, a thrillerek, az ötletes vígjátékok tetszenek, a horrorból már kinőttem. Meryl Streep, Glenn Close, Nicolas Cage, Michael Douglas, Nicole Kidman nagy kedvencek, szinte komplett életműveket nézünk esténként, a munka végeztével. Sok megnézésre váró filmünk van otthon, időnk viszont kevesebb. Általában feleségemmel ülünk a tévé elé, nagylányom is néha csatlakozik, a kisfiam csak akkor, ha másnap nincs iskola.

rtl klub, sajtóklub

- Néha megéri elővenni korábbról ismert filmeket is: az Összeomlás-t sok éve láttam, de a lányom, feleségem még nem, így újranéztem. Szépen felépített film, kiváló színészekkel, remek volt a vágómunka, nagyon nagy élmény, ráadásul a borzasztó pesti dugókból ismerős az élmény. Sok a figyelemfelkelő borítóval rendelkező DVD a boltokban, de ritka az igazán jó, én inkább az ismerős nevekre vadászom.

- Ha már otthon vagyunk, akkor persze megnézzük a Barátok közt-et, ami azért érdekes, mert pár hónappal korábban felvett jeleneteket látok, és akkor tudom meg, hogy merre megy a többi szál. Akkor szembesülök vele, hogy egy-egy karakterrel mi történt korábban, ez témát ad másnap a beszélgetésekhez. Sorozatokat nemigen nézünk: nekiálltunk a Lost-nak, de kihagytunk pár részt, utána nehéz felvenni a fonalat. Mennek viszont az ismeretterjesztő sorozatok, érdekel a történelem, a technika, az orvostudomány.

-----------------------------------

Németh Kristóf

- Főműsoridőben, este általában színpadon vagyok, tíz éve Budapesti Kamaraszínház tagja vagyok, hála Istennek szépen foglalkoztatnak. Egy színésznek ez legalább olyan fontos, mint a képernyő vagy a mozi. A kollégákat is szívesen nézem meg darabokban, így kevés estém van tévé előtt. Ha viszont nézek valamit, akkor magyar gyártású filmet vagy sorozatot választok, szenvedélyes megszállottja voltam például a Tűzvonalban-nak, ismerem az alkotók nagy részét, kedvelem is őket. Ha otthon vagyok este, akkor a kisfiammal és a feleségemmel megnézzük a Barátok közt-et is: hihetetlenül édes tud lenni a két és féléves kisfiam, amint feldolgozza a látottakat. Az adás után ő lesz "Géza apa", nekem meg a másik szereplőt kell hoznom, így adunk elő látott szituációkat. Játéknak veszi azt, ami igazából játék, színjáték.

rtl klub, sajtóklub

- Azért sorozatokra is van néha egy kis idő: feleségem idén ősszel fejezi be az orvosit, így megy nálunk a Grace klinika, a Vészhelyzet. A 24 is szenvedély, különösen azért, mert egyik kedvenc színészem, Donald Sutherland fia játszik benne. A 24 a legdurvább drogokhoz hasonlítható, nem lehet letenni egy-két rész után, hajnalig nyomja az ember. Az első négy-öt évadot együtt néztük a feleségemmel, a hatodikat már csak én. Borzalmasan rá lehet kattanni egy jó dologra.

-----------------------------------

Kiss Ramóna

- Egy olyan sorozat nincs, ami kihagyhatatlan lenne, nem voltam nagy rajongó soha, aki hazaszalad valamilyen műsorért. Volt persze olyan, hogy a Barátok közt-ből felvetettem egy-egy részt, mert mindenképp meg akartam nézni, hogyan sikerült. Amúgy a Grace klinika, amit nagyon szeretek, és a műsorrendben előtte lévő A mentalista is bejön, így ez a két sorozat egész estés programot biztosít otthon. Nem magamnak, de a páromnak beszereztem DVD-n a Maffiózók-at, karácsonykor néha sorozatévadokat adunk egymásnak, van már nálunk 24, Lost. Ezekből egy-két részt láttam, de az kevés, le kell ülni, és sokáig követni, hogy értse a néző.

rtl klub, sajtóklub

- Kedvenc színésznőm talán Julia Roberts, egymilliószor láttam a Micsoda nő!-t, egy csodálatos, klassz film. Azok az igazán jók, amelyeket nem tudsz megunni, öt év után sem: ilyen a Grease, a Dirty Dancing, bármikor jöhetnek, napszaktól vagy hangulattól függetlenül. És sokakhoz hasonlóan én is vámpír-rajongó lettem újabban, nagyon bejön az Újhold.

- Sport? Most épp háromnapos esküvőre indulunk, így a vébé nyitómeccsét biztosan kihagyjuk, de a világbajnokság nálam egyenlő a jó hangulattal, a kivetítős teraszokkal, és külön jó, hogy összehozza a barátokat.

-----------------------------------

Aradi Balázs

- Nem követem a tévékben a sorozatokat, ritkán tudok ugyanabban az időpontban ott ülni a képernyő előtt. Neten viszont nézem ezeket, angol nyelven, ami jó nyelvgyakorlás, és jobban is szeretem eredeti nyelven. A Lost volt az elmúlt hat év egyértelmű kedvence, minden epizódot láttam: nem mondom, hogy tetszett a befejezés, de még mindig zseniális sorozatnak tartom. A Kés/Alatt volt, amit néztem, szerettem, A szökés első évadjától is el voltam ragadtatva, a második már nem nagyon tetszett, a harmadiknál esett a színvonal, nem is követtem tovább. Az elmúlt fél évben nemigen volt időm sorozatokat nézni, de mivel Michael C. Hallt nagyon kedvelem, a Dexter-t is megnéztem a negyedik évadig, akárcsak korábbi munkáját, a Sírhant művek-et.

rtl klub, sajtóklub

- A Barátok közt-ben játszott karakteremmel ellentétben én nem vagyok focimániás, így a vébé nem nagyon érdekel. Megnézem viszont mindennap a szappanoperát, vagy tévén, vagy az RTL Moston, másnap. A fő oka annak, hogy visszanézem magam, mert a sok rutinos színész mellett én azért kezdő vagyok, és ebből lehet belőle tanulni: rögtön látom, mikor kellett volna más arcot vágni, mikor kellett volna másképp megoldani egy helyzetet.

------------------------------

Június 16-án a Jóban Rosszban szereplőit kérdezzük tévés kedvenceikről.