Simon Baker az RTL Klub új fegyvere

Vágólapra másolva!
Az év 23. hetében kereskedelmi célcsoportban csúcsra jutott az amúgy hónapok óta jól teljesítő A mentalista, még a Barátok közt legjobb eredményét is felülmúlta - a sorozat nagyon népszerű az USA-ban és itthon, és még hosszú évekig az lehet. Teljes lakosságban és a fiataloknál is jön fel a futball-világbajnokságot közvetítő MTV.
Vágólapra másolva!

13,8 százalékos közönségarányra tornázta fel heti átlagát a sokszor tíz alatt lévő MTV a vébé első három napjával - ez várhatóan még javul is a későbbiekben, például a 24. és 25. héten, amikor több meccset közvetít. Az RTL Klub és a Tv2 heti közönségaránya ennek megfelelően romlott valamelyest, előbbi 21,2 százalékkal nyerte a hetet, utóbbi pedig 16,5 százalékkal lett a második legnézettebb hazai csatorna. Az ötven alatti felnőtt nézőknél az MTV többször volt öt százalék alatt, most - a vébé miatt - tíz százalékon áll a közszolgálati csatorna.

A teljes lakosságnál az RTL Klub szappanoperája nyert, legnézettebb részét az összes magyar tévéző harmada követte. Simon Baker sorozata, A mentalista második lett, a Jóban Rosszban-t pedig behozta a Tv2 a harmadik helyre. A vébé nézettségéről itt olvashat bővebben.

Top 30, teljes lakosság

agb

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

Forrás: AGB Nielsen

---------------------------------

A kereskedelmi célcsoportban, az ötvenéves kor alatti felnőtteknél A mentalista nyert, megelőzvén Berényiéket (még jó, hogy van a szereplők közt olyan, aki javítja a krimi statisztikáit). A 18-49-es célcsoportban a legnézettebb hírműsort, filmet (Az őserdő hőse) és valóságshow-t (Győzike) is az RTL Klub szállította, a Tv2 ismétlésekkel (Doktor House, NCIS) került be a tízbe.

Top 30, 18-49

agb

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

Forrás: AGB Nielsen