Nem zárta le az MTV az Életképeket

Vágólapra másolva!
Egyelőre hiába várnak új epizódokra az Életképek nézői, a közeljövően aligha folytatódik a Szomszédok egyfajta folytatásának tekintett teleregény. A produkcióval az MTV a szerződést mindig fél évre kötötte, így ment ez hat évig: 114 epizódnál tartanak, a csatorna mostanában csak ismétel, két-három évvel ezelőtti részeket.
Vágólapra másolva!

Horváth Ádám producer és rendező az [origo]-nak elmondta, hogy 2009 decemberében ment le utoljára új rész, azóta nem esett szó az újabb évadról. "Hegyi Barbara egy kérdésével lett vége, erre a válasz csak a következő rész elején hangzana el, ahogy ez a sorozatban megszokott forma volt. Új részt viszont nem forgattunk, mert a szerződés lejárt 2009 végén, nem újították meg. Én legalább egy e-mailt kaptam erről, a színészeknek ennyi sem jutott, meg sem köszönte nekik a munkát az MTV" - emlékezett a rendező.

A decemberi e-mail előtt Horváth Ádám kapott egy ígéretet a közszolgálati csatornától, hogy a döntés nem végleges, azaz visszatérhet majd a teleregény, mert "februárban lesz pénz". A rendező úgy emlékszik, hogy ő megkérdezte, hogy írjon-e igazi befejezést a szériának, erre kapta a választ, hogy szükségtelen lezárni, mert lesz folytatás.

"A napokban volt egy nagy születésnapi ünnepség, ott nosztalgiáztunk egy nagyot a stábbal, mert az Életképek-ből mindenki eljött. Mindenki szívesen forgatta a sorozatot, nem rajtunk áll a folytatás" - mondta Horváth. Kérdésünkre, hogy készen van-e a következő forgatókönyv, nemmel felelt. "Nem csinálom meg, pusztán önkínzásból, hogy folytatást írjak, ha most nincs rá remény, hogy adásba menjen. A sorozat mindig aktuális próbált lenni, de mivel decemberi télben hangzik el a záró kérdés, furcsa lenne, ha vakító nyárban jönne a válasz" - tette hozzá.

Nem zárták le végleg

Az MTV számos műsort állított le 2009-ben, van, amely azóta sem látható (Nap-kelte), van, amely más csatornára került, így a Csináljuk a fesztivált és az A la Carte a Story TV4, a Beugró a Cool TV, a Tűzvonalban pedig a Duna tévé kínálatában látható, vagy lesz látható. Az MTV árról nem kívánt információt adni, de jelezte, hogy elvileg folytatódhat az Életképek.

Forrás: [origo]

"A gazdasági válság hatásai és a 9,5 milliárdos költségvetési forráselvonás miatt 2010 januárban bizonytalan időre kénytelen volt felfüggeszteni az Életképek című sorozat új epizódjainak gyártását a Magyar Televízió. A sorozat az MTV munkatársainak, a nézőknek és az alkotóknak egyaránt fontos, a csatorna ezért továbbra sem tett le a folytatásról. Új epizódok gyártására ugyanakkor jelenleg nem állnak rendelkezésre a források a köztelevízióban, ezért egyelőre az Életképek korábbi részeit ismétli az MTV" - közölte a sajtóiroda.

Nézettség: hullámvasút

2009 szeptembere és decembere közt 11 új rész ment az MTV-n, a legnézettebbet 553 ezren követték a 15 év fölötti nézők közül, de volt igen gyenge, 272 ezres eredménye is. A közönségarány 10 százalék körül mozgott (mint az M1 nézettsége), fiataloknál, ötven alatti felnőtteknél 4 és 7 százalék közt ingadozott.

2010-ben már csak ismételt a köztévé, de így is akadt 438 ezres eredmény. A legutóbbi, szintén ismételt epizódot 300 ezren figyelték, és valamivel 10 százalék alatti közönségaránya volt - akárcsak a 2009-es új részeknek.