Eleinte 66 ezren nézték az RTL Klub sötét képernyőjét

Vágólapra másolva!
Két korábbi ORTT-döntés értelmében június 28-án este kétszer is elsötétült az RTL Klub: a mérések szerint csak 5-6 ezer tévéző figyelte átlagban a tájékoztató feliratot.
Vágólapra másolva!

Június 28-án este nyolctól, az előre hozott Barátok közt után elsötétült az RTL Klub képernyője: az első negyedórában az AGB Nielsen 66 ezer tévézőt mért, a második negyedórában viszont már csak tízezer alatti nézettséget regisztrált. Este fél tízre sokan megszokásból visszakapcsoltak a nézettségi versenyben évek óta első csatornára, a Holtodiglan, holtodiglan a vége felé már 400 ezer fölötti nézőszámmal ment.

Este tíztől újabb elsötétítés következett, ennek első tizenöt percében még 17 ezren reménykedtek abban, hátha mégis lesz műsor, utána viszont jóformán nullára zuhant a nézettség: 23.30-ig nem is volt műsor a csatornán. az előzményekről, a műsorszolgáltatási jog felfüggesztéséről itt olvashat.

Az este egyértelmű nyertese az MTV volt, amely a Brazília - Chile nyolcaddöntővel esetenként a 1,5 milliós nézettséget is elérte: volt olyan időszak, amikor az összes hazai tévéző harmada a vébé előtt csak 10 százalékon álló M1-et nézte.