A brazilok meccseire tapadnak a magyar tévézők

Vágólapra másolva!
A futball-világbajnokság első két hetében az MTV kínálatában a két brazil-meccset nézték a legtöbben.
Vágólapra másolva!

Két héttel a 2010-es labdarúgó-világbajnokság rajtja után megállapítható, hogy a brazil válogatott játéka érdekli leginkább a magyar tévézőket: az esti mérkőzések közt a Brazília - Elefántcsontpart volt a legnézettebb, 1,17 millióan figyelték. A listán második a Brazília - Koreai NDK, ennek 1,11 millió követője volt, harmadikként pedig a Spanyolország - Honduras csoportmeccset találjuk, 1,08 millió nézővel. A számadatok nem pontosak, mivel az AGB Nielsen rendszere nem méri a vendéglátóipari egységek forgalmát, márpedig pont az Eb-t és a vébét sokan szeretik társaságban nézni, bárokban, kocsmákban, kivetítők előtt.

Az esti meccsek közül eddig az Uruguay - Franciaország volt a legkevésbé nézett az M1-en, az első estén, ennek a találkozónak 800 ezer követője volt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az esti találkozók közt több olyan volt, amely az összes, képernyő előtt ülő néző negyedét érdekelte, de sok meccs ment 21-23 százalékos közönségaránnyal. Az esti meccsek közül csak egy olyan akadt, amely 20 százalék alatt hozott az M1-nek, ez a június 24-én játszott Dánia - Japán volt: igaz, ugyanebben az időpontban az M2-n a Kamerun - Hollandia futott, amely szintén elszívott nézőket.