Üzengetett egymásnak Nacsa és Hajdú Péter

Vágólapra másolva!
Az Aktív Extrá-ban folytatódott Hajdú és a két humorista ügye. A producer peren kívüli megegyezés esetén hajlandó lenne lemondani a nem vagyoni kárról, de az ügyvédi költséget és a perköltséget az első fokon vesztes Bagi-Nacsa duó fizeti.
Vágólapra másolva!

A Frizbi Hajdú Péterrel című talkshow május 2-i adásában a műsorvezető vendégül látta a vele bő három éve perben álló Bagi Ivánt és Nacsa Olivért. Utóbbi humorista sértődötten - és állítólag spontán, nem előre megbeszélt módon - kivonult a beszélgetés elején, mikor a per került szóba, amelyet a producer első fokon jogalap tekintetében megnyert. A reklámszagú jelenet ugyanakkor kiváló volt promóciónak, és a haragnak nyomát sem lehetett látni a későbbi tréfálkozás során, vagy amikor Nacsa vígan dalolt a műsor zárójelenetében.

A szóváltás az Aktív Extra videójában folytatódott, ahol Nacsa elmondta, hogy nagyon megviselte a hosszan húzódó per, ami "kellemetlen dolog", és "senkinek nem kívánja". Szerinte az emberben idővel sok minden megváltozik, sok mindent átgondol, ezért választanák a peren kívüli megegyezést. "Volt egy konkrét megállapodásunk arról, hogy miről lesz szó. Nem azért mentünk el a műsorba, hogy ott tegyünk igazságot, hogy ott bizonygassuk azt, hogy kinek van igaza" - fűzte hozzá.

tv2

"Ha peren kívül megegyezünk, akkor nyilván nem tartunk igényt az összeg 50-60 százalékára sem. A nem vagyoni kár részéről le tudunk mondani, ez a jelentősebb tétel, de az effektív kárunkat ki kell fizetniük. Amit mindenképpen állniuk kell, az ügyvédi költség és a perköltség. Ha jól megy nekik - márpedig jól megy, láttam az autójukat -, akkor lehet, hogy kifizetik" - nyilatkozta a Tv2-nek Hajdú. "15 éve vagyok a pályán, egy élet munkája van abban, amim van. Én is láttam az autóját, az alapján ő könnyebben ki tudná fizetni, mint én" - válaszolta erre Nacsa.

2006-os, régi ügy

Nacsa Olivér és Bagi Iván még 2006-ban szerződtek Hajdú cégével, de az együttműködés igen rövidre sikerült, hiszen csak egy szilveszteri adásra futotta - utána a páros már nem kívánt az ATV-n szerepelni. Hajdú 2007 márciusában be is adta a keresetet. "A Bagi-Nacsa-projektben benne áll több millió forintom, nem hagyom veszni az ügyet. Tíz adásra volt szerződés, amit ők felrúgtak, holott volt már megállapodás szponzorral, készültek a díszletek is. A megállapodást Nacsáék megszegték, így felelniük kell. Hozzátenném, hogy semmiféle harag, személyes sértettség nincs bennem, ez tisztán jogi ügy" - válaszolta akkor kérdésünkre. Jogalap tekintetében már született első fokú döntés, azaz a bíróság úgy találta, hogy a saját néven szerződő humoristák valóban szerződést szegtek. Az 52 milliós perről itt írtunk korábban.