Sebestyén Balázs: Olyan vagyok, mint egy pilóta

Vágólapra másolva!
Indul A Széf az RTL Klubon, és a műsorral együtt visszatér a képernyőre Sebestyén Balázs is, aki Stohl András kiesése után - szerintünk - esélyes az X-Faktor műsorvezetői posztjára is.
Vágólapra másolva!

Május 10-én visszatér az RTL Klubra A Széf, a Vacsoracsata helyett, így újra képernyőn lesz Sebestyén Balázs is. "Láthatnak a nézők egy-két tematikus adást, például korábban szakított párok tagjai játszanak egymás ellen, új társukkal oldalukon. Érdekes interakciókat szült a helyzet. Celebek is játszanak majd, és magas IQ-val rendelkező, nagyon művelt zsenigyerekek is küzdenek felnőttek ellen" - újságolta.

A vetélkedő indulása óta mindig nyeri műsorsávját, így logikusan nem érdeke a csatornának az, hogy változtasson a formátumon: ennek ellenére, meglátásunk szerint igazságtalan a vetélkedő, hiszen a játékban elképzelhető olyan fordulat, hogy valaki egyetlen jó választ ad, és már indulhat is az utolsó előtti kérdésnél hibázó, másik páros által összegyűjtött milliókért. "Ritkán van olyan, hogy valaki mindet tudja, sőt, még a hat-nyolc, egymást követő jó válasz sem gyakori. A játékban benne van, hogy nem magadnak gyűjtöd a pénzt, hanem az ellenfelednek, de ez is izgalmat ad neki. Úgy látom, hogy általában a több helyes választ adó páros megy végül a díjért" - kommentálta észrevételünket.

A Széf most három hétig megy, 15 adás lesz, és elképzelhető, hogy idén ősszel újra képernyőn lesz. "Most országjáró turnén vagyok a Class FM Morning Show-jával, sok helyen kérdezik, mikor lesz újra képernyőn: úgy látom, szeretik. Én is jól érzem magam benne, mivel nem klasszikus kvíz, van benne játékdinamika, humor, feszültség" - magyarázta a műsorvezető, aki szerint a magyar ember szeret kockáztatni, így ha elsőre 800 ezer lenne az összeg, nem elégszik meg vele, inkább tovább próbálkozik, hiába van "bomba" a játékban.

"Ha megkeresnek, leülök tárgyalni"

Stohl András karambolja és kiesése miatt szabadon maradt az X-Faktor egyik műsorvezetői posztja is. Ördög Nóra biztosan a show-ban lesz, de mellé kell valaki az RTL Klubnak: mint Kolosi Péter programigazgató az [origo]-nak elmondta, Stohl pótlására "nagyon határozott terveik vannak". Szerintünk erre a szerepre - sok százmilliós műsorról lévén szó - nem hívnak külső embert, a csatorna ismert arcai közül választanak egyet, így jó esélye van Sebestyén Balázsnak is.

"Ez olyan szituáció, ami váratlanul ért mindenkit, és nem is tudom, hogyan dönt a csatorna. Sok szempontra kell figyelni. Ha megkeresnek, leülök tárgyalni, de az is kérdés, hozzá tudok-e tenni valamit a produkcióhoz. Ha jön a telefon, akkor gondolkodom rajta, addig nem foglalkoztat a téma. Olyan vagyok, mint egy pilóta, aki várja, hogy szólítsák" - válaszolta, mikor a tehetségkutató show-ról kérdeztük.

Ha nem Sebestyén Balázst, ön kit látna szívesen az X-Faktorban műsorvezetőként? Írja meg nekünk!