Nagy Feró: A botrányra mindenki emlékszik

Vágólapra másolva!
A Beatrice frontembere mentorként segíti ősszel az X-Faktor című, RTL-es tehetségkutató szereplőit. Reméli, hogy jelenlétével hangsúlyosabb lesz a rock, azt ígéri, hogy nem hagyja, hogy a stáb irányítsa, és úgy véli, hogy nem lett kevésbé hiteles rocker attól, hogy celebműsorokban szerepelt a közelmúltban. Az ORTT büntetését sem bánja, nincs jó emléke a Hal a tortán-ról.
Vágólapra másolva!

Mikor és ki keresett meg az X-Faktor-tól?

- Áprilisban került szóba, Ördög Nóra keresett meg, elmondta, milyen elfoglaltsággal járna a show, de annyi más munkám volt, hogy jeleztem, nem tudjuk összeegyeztetetni ezeket. Ezután egy hétig csend volt, majd hívtak, hogy legalább castingra menjek el. Bementem az RTL Klubhoz, majd ott kiderült, hogy nem egy sima vetélkedő, ahol zsűriként beszólogatok, hanem mentornak, segítőnek kell lenni. Volt még egy casting, akkor már kezdtem megbarátkozni a gondolattal. Arról van szó, hogy kezem alá kerül négy-öt tehetség, fel kell készítenem őket, miközben nekem versenyben kell lenni a többi sztárral. Eddig nem volt igazi rock a tehetségkutató műsorokban, hátha rajtam keresztül most bekerül egy igazi, rockosabb fazon.

Csak ezért vállaltad?

- Azt is remélem, ha új nagylemezem lesz, akkor nagyobb figyelmet kap a médiától, nem úgy, mint a legutóbbi.

Az ilyen show-kban a sztárokat is utasítja a produkció bizonyos viselkedésre, de legalábbis elvárja egy-egy zsűritagtól, hogy beszólós, kíméletlen legyen. Téged is irányítanak majd?

- Én már az elején megkérdeztem, hogy mennyire kell végrehajtani az utasításokat. Megállapodás született és ígértet kaptam, hogy saját magamat adhatom. Amúgy pedig úgy vagyok vele, ha már a srác vagy a lány eljött, bejutott abba a részbe, ahol én mentor leszek, akkor már nem leszek vele semmiképp szemét. Fogok persze megjegyzéseket tenni, az én nyersebb stílusomban. Ha nem ért egyet a tanácsommal, azt is elfogadom, majd adok neki két évet, hogy mutassa meg másképp. És ha sztár lesz, én csak örülni fogok neki, és nem szégyellem majd kimondani, hogy igaza volt. Lényeg, hogy nem fogom bántani őket.

A Megasztár-t követted?

- Nem nagyon néztem. Mostanában inkább az X-Faktor nyugati adásait néztem, az angolból láttam néhány részt. Érdekes nekem, hogy a zsűritagok egymással versenyeznek, és nem az van, hogy ülünk négyen, és fikázzuk.

A Beatrice fellépéseivel összehangolható lesz a munka?

- A lekötött koncerteket már nem akarom lemondani, mert a zenész elsősorban zenész. De úgy néz ki, hogy működni fog a két dolog együtt. A végén, remélem, jó eredményt érünk el. Szerencsém van, mert olyasmit kell csinálnom a tévében is, amit szeretek. Fontos, hogy ne munka, hanem feladat, szórakozás, kihívás legyen.

Korábbi lázadó rockerként viszont igent mondtál a Sztárok a jégen-re, a Vacsoracsatá-ra, a Hal a tortán-ra, a Kalandra fal!-ra. Ezekben a kommersz műsorokban mi volt a kihívás?

- Vannak persze a tévés múltamban olyan műsorok, amelyek nem olyan jól sikerültek. A korcsolyázás viszont kihívás volt, meg kellett tanulni valami újat - igaz, most sem nagyon tudok jégen siklani. A show-kban tényleg azok érdekeltek, amelyekben van valami újszerű. Az, hogy kiáll valaki jégtáncolni, az szerintem sport. Ez nem áll messze az én lelkemtől. A rock and roll pedig a szabadságot adja, ezért ha síelni akarok, akkor azt teszem, ha korcsolyázni, akkor meg azt. Nekem ez extrém sport, ami közel áll a rockzenéhez. Vagány dolog kiállni a kamerák elé, és bemutatni, ez vagyok, ennyit tudtam.

rtl klub

De egyfajta celeb lettél a kereskedelmi tévék műsoraitól.

- Abban, hogy most felkértek az X-Faktor-ra, benne van, hogy bevállaltam korábban a celebműsorokat. Itthon a celebritás, celeb szó mellé a rossz, ciki jelentés rögzült, a kiszeltündék miatt. Az én egyéniségemet, múltamat soha nem kellett meghazudtolni, egyik műsorban sem, de amúgy is úgy látom, nem baj, ha valaki megmutatja magát a celebek közt, főleg, ha értéket is képvisel.

A 2009 tavaszán látott Hal a tortán-balhéban mi volt az érték? Még az ORTT is büntetett a káromkodások miatt.

- A Tv2 megtehette volna, hogy kivágja, de direkt akarta a bajt. Rám uszított négy embert, szinte provokáltak. Jól tette az ORTT, hogy megbüntette a csatornát. Én viszont meg voltam kötve, a szerződésből már nem lehetett kiszállni, pedig már a második kanyarban nem tetszett a dolog, a társaság. Meg is jegyeztem, hogy nem érzem jól magam. Erre lett egy kis csend, majd társalogtak tovább nélkülem, pedig ha ilyet mond nekem valaki, elkezdek vele beszélgetni. Nem akarták megérteni az én lelkem. De milyen érdekes, hogy a botrányra mindenki emlékszik, arra azonban senki, hogy az RTL-en a Vacsoracsatá-t én nyertem! Ott meg előre rettegtek tőlem, de máig barátságban vagyunk a szereplőkkel, akiknek a szavazataival nyertem. Azzal szerintem nincs baj, ha összejön egy társaság, az emberek iszogatnak, ugratják egymást, viccelődnek. De ha közben rájössz, hogy hibáztál, akkor fel kell lázadni, el kell küldeni a többieket a picsába.