Megasztárokkal és volt Barátok közt-szereplőkkel forog új tévésorozat

Vágólapra másolva!
11 részes tinisorozattal rukkol elő 2010-ben a Duna Televízió: a diákok közt Barátok közt-szereplők és korábbi Megasztár-döntősök is feltűnnek, a negyedik széria győztese, Király Viktor pedig tanárt alakít.
Vágólapra másolva!

A Next Station Production és a Duna Televízió ifjúsági sorozatot forgat Gézengúzok címen. A 11 részes sorozat egy középiskola életét mutatja be.

A szereplők között több ismert, hazai előadó, színész is feltűnik, így a diákok közt ott lesz a volt megasztáros Hien, a Barátok közt-ben is látott Csifó Dorina, vagy Gonda Kata, aki szintén az RTL-es szappanoperában volt látható. Első szerepét kapta Gesztesi Károly fia, Gesztesi Máté, a tanárokat pedig - többek közt - Polyák Lilla és Szente Vajk alakítják. Angoltanárként debütál a színészi ambíciókat eddig nem mutatott Király Viktor, a Megasztár negyedik szériájának győztese.

A sorozat rendezője Fonyó Gergely (Made in Hungaria, Tibor vagyok, de hódítani akarok, Idegölő, Na végre, itt a nyár), a producer pedig Neményi Ádám, aki szintén mozifilmeken (S.O.S. Szerelem, 9 és 1/2 randi, Made in Hungária) dolgozott az elmúlt években.

2,4 milliárdot kell elkölteni

A Duna tévé 2010-es költségvetése 2,4 milliárd forinttal nőtt az Országgyűlés egy, 2009 novemberi döntése után, mivel a többség elfogadta Jánosi György szocialista képviselő egy módosító indítványát, és a Duna Televízió támogatására fordította az eredetileg az MTV-nek szánt összeget. A csatorna elnöke, Cselényi László akkor négy-öt új sorozatot, a Szőke Duna és az Állomás folytatását ígérte, kétheti show és napi, új hírműsor mellett. "Azt tesszük majd, amit az MTV jól csinált a rendszerváltás előtt: jó tévés játékfilmeket készítünk. A magyar néző kedveli ezeket, egy közepes, hazai alkotás már veri a jó külföldit, a jó magyar film, sorozat pedig sokkal több nézőre számíthat, mint egy amerikai darab" - mondta akkor lapunknak.

A csatornánál 2010 tavaszán elkezdődött az MTV-től épp forráshiány miatt elküldött Tűzvonalban negyedik évadjának forgatása, új lakberendezési műsor került képernyőre, illetve nyárra már készül a Diplomatavadász című komédiasorozat, gazdag férfiakkal randizgató pesti nőkről.