Kegyetlen, büntető pillanatok az amerikai Megasztárból

Vágólapra másolva!
A Megasztár-nak nagyon bejött a bikicsunáj-vonal, de a tengerentúli nagytestvérben, az American Idol-ban is bőven láthattak már a nézők vicces, kínos vagy szánalmas próbálkozásokat. A Tv2 tehetségkutatója május 15-én, három casting-adáas után lepihent, így az Egyesült Államok legrosszabb énekes produkcióiból válogattunk, hogy ne legyenek elvonási tünetek.
Vágólapra másolva!

Érdekes előadást láthatunk egy cowboykalapos kis hölgytől, aki Selena Dreaming of You című számával lép fel, amit a zsűri elborzadva figyel. A dal után az egyik döntnök megkérdezi a lányt: "Te tényleg azt hiszed, hogy tudsz énekelni?", mire az nemmel felel. Amikor aztán a zsűri tovább faggatja arról, hogy akkor mégis mit keres a meghallgatáson, a lány Paris Hiltonnal kezd el példálózni, aki szerinte szintén nem tud énekelni, mégis vitte valamire - meggyőződése, hogy ha elsajátíthatna pár színpadi fogást, simán lehetne belőle a következő megasztár.


--------------------------

Énektudásában annál biztosabb egy srác, aki - macis testalkata, mély beszédhangja ellenére - visítva, nőies táncmozdulatokkal adja elő Madonna Like a Virgin című számát. "Lehet, hogy nem vagyok a világ legjobb énekese, de jó énekes vagyok" - mondja önérzetesen, amikor a zsűri elmondja neki a véleményét. Miután dühösen kivonul a stúdióból, még le is hülyézi a zsűri tagjait, sőt azt üzeni nekik, hogy "megcsókolhatják a seggét".


--------------------------

Egy nagydarab, mély hangú férfi hiába gondolja, hogy képes elénekelni egy néger spirituálét, csak azért, mert ő maga is fekete: sok interpretációját hallottuk már a Go Down, Moses-nek (olyan nagyságoktól is, mint Louis Armstrong), de ilyen bénát még nem. A produkción ráadásul a szintén afro-amerikai zsűritag, Randy Jackson nevet a legnagyobbakat, alig bírja abbahagyni a röhögést.


--------------------------

Alakít a kis ázsiai fiú is, aki sajátos koreográfiával spékeli meg amúgy sem túl színvonalas előadását (Ricky Martin: She Bangs). A zsűrinek elárulja, hogy soha nem részesült professzionális képzésben, mire a kíméletlenségéről ismert Simon Cowell gúnyosan rávágja: "Ez az évszázad meglepetése".


--------------------------

Nagy derültséget kelt a zsűri és a nézők körében egy testes nő, a huszonkét éves Trista is, aki Csubakkáéhoz hasonló hangokkal bolondítja meg epikus előadását. A hallottakat máskor mindig véleményző Cowell teljesen lefagy, Jackson pedig még a nő rajzát is visszautasítja, amit az direkt a zsűrinek készített.


--------------------------

Hasonlóan egyedi figura a New Yorkból származó, húszéves Derek, aki mekegve, idióta tánccal körítve ad elő egy dalt. "Ez az első meghallgatásom" - mentegetőzik, amikor Cowell azt mondja neki, ő Amerika legrosszabb énekese.


--------------------------

Természetesen készültek már komplett összeállítások is, amelyek a legpocsékabb produkciókat listázzák: a lenti kisfilm öt szerencsétlent (köztük az előbb látott Dereket) mutat be, akik mindegyike látványosan tehetségtelen, ám úgy tűnik, önbizalomnak cseppet sincs híján. Van, aki még a Silent Night (Csendes éj) című, eléggé egyszerű karácsonyi dalt sem képes elénekelni, más pedig a Lady Marmalade-ot adja elő, rendkívül idegesítő stílusban. "Ez különleges volt" - mondja Cowell a Genie in a Bottle után, majd - mire a dalt előadó hölgy arca éppen felragyogna - hozzáteszi: "Különlegesen rossz".


--------------------------

A Pussycat Dolls Don't Cha című számát sokan megpróbálják előadni, de a legtöbben közülük tényleg csak próbálják, az előadásig már nem jutnak el: vagy elfelejtik a szöveget, és csak állnak kukán, néha eldadogva egy-egy taktust, vagy éppen az előadás hevében zavarodnak bele mondandójukba. Így jár az a srác is, aki a "Don't cha wish your girlfriend was raw like me?" sorban a girlfriend helyett boyfriendet akar énekelni (magára vonatkoztatva ezzel a kérdésben foglaltakat), de aztán mégse sikerül neki. Egy kiscsaj pedig simán vicces, miután death metálos stílusban, ordítva-hörögve adja elő a popszámot.