Peller Mariann: Éreztem, hogy rossz hír lesz

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub április 8-án jelezte, hogy a Reggeli-be visszatér Lilu és Erdélyi Mónika, miközben megválik Horváth Évától és Peller Marianntól. Utóbbi nem örül a váltásnak, de optimista, mert már kapott munkaügyben érdeklődő hívásokat. Könnyes búcsút és internetre írt női témákat ígért.
Vágólapra másolva!

Míg a Tv2-nél a gazdasági válság miatt 2009 volt a rendrakás, az átszervezésnek hívott szolid leépítés éve, addig az RTL Klubnál 2010 kora tavaszán zajlottak izgalmasabb események, hiszen a munkatársak számára is váratlanul megszűnt a kommunikációs igazgatóság, felmondott a csatorna három sajtósnak, majd megszűntette a kilenc éve futó Mónika show-t - mely önmagától is elfáradt volna, de Joshi Bharat csak siettette a finálét. A Reggeli-ből saját kérésre távozott Stohl András, érkezett Hujber Ferenc, most pedig két női műsorvezető kereshet új munkát.

Peller Mariann a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán szerzett diplomát, médiamenedzsment szakirányon, majd a Színház és Filmművészeti Egyetem Televíziós Műsorvezető és Rendező szakát vette célba, idén végez. Az RTL Klub másfél éve választotta ki castingon, a Fogd a pénzt, és fuss című délutáni vetélkedő azonban nem maradt sokáig képernyőn - ő viszont igen, a Reggeli-ben találta magát. A csatorna egy évvel később, április 8-án közleményben tudatta, hogy megválik Horváth Évától és Peller Marianntól, így csinál helyet a szülés után visszatérő Lilunak és Erdélyi Mónikának.

"Az szerintem tévedés, hogy Lilu miatt kell elmennem, hiszen korábban együtt is voltunk adásban, párhuzamosan is szerepeltünk a Reggeli-ben. De annyi változás történt a csatornánál, hogy megfordult a fejemben, hogy váltani kényszerülök. De az ember mindig reménykedik!" - mondta az [origo]-nak.

"Csütörtökön hozta le a sajtó, de én szerdán tudtam meg, behívtak Kolosi Péterhez. Éreztem, hogy nem jó hír lesz. Persze megköszöntem a másfél évet, amit itt tölthettem, mert ennyi dolog nem történt velem az első 25 évem alatt, mint amióta itt vagyok" - mesélte. Első komolyabb munkahelye volt az RTL, így ez az első felmondása, de nem érzi tragédiának, hiszen százezrek veszítették el állasukat az elmúlt időkben. Egyhavi felmondási idő szerepelt a szerződésében, így áprilisban még dolgozik.

"El fogok búcsúzni mindenkitől - jó könnyes búcsúm lesz a stábtól! Nagyon szerettem a szerkesztőket, a rendezőt, az operatőröket, jó csapat ez. A kollégák, Ördög Nóri, Horváth Éva, Csonka Bandi, Szujó Zoli barátok maradnak" - újságolta.

Családja nyakán nem akar élősködni, ezért is örült, hogy tapogatózó telefonhívásokat kapott már röviddel a sajtóközlemény kiadása után. "Van is olyan munka, ami nagyon érdekel, netes újságírás, női témában - de nagyon örülnék, ha tévécsatornához tudnék menni dolgozni. Második diplomámat májusban veszem át, kicsit furcsa, hogy épp akkor nem lesz már állásom" - mondta. Alkalmi szinkronmunkái viszont lehetnek, már szólt is a stúdióknak, hogy újra számíthatnak rá, hogy jövő hét után ráér. "Egy francia sorozat, a Párizsi jóbarátok volt egy korábbi kedvenc szinkronmunkám, Sharon karakterének adtam hangot. Nagyon bírtam, őrült típusú csaj volt, lehetett vele szárnyalni" - emlékezett.