Modern királyságba visz a Tv2 új sorozata

Vágólapra másolva!
A TV2-re érkezik A királyság című sorozat, amely azt mutatja be, mi lenne, ha egy király állna a jelenkori Egyesült Államok élén.
Vágólapra másolva!

Április 18-án 23.00-kor (vagyis az Elsőszámú ellenségem helyén) indul a TV2-n az eredetileg Kings címet viselő A királyság. A sorozat a bibliai Dávid király történetét helyezi át mai környezetbe: egy Gilboa nevű királyságban játszódik, de az állam társadalmi, kulturális és technikai berendezkedése egyértelműen az Egyesült Államokra utal. Dávid, vagyis David Shepherd itt egy Goliath-Class típusú tankot semmisít meg (parittya helyett egy jól elhelyezett aknával), amivel megmenti az akkori trónörökös életét, így egyből felkapja őt a média, és a király, Silas Benjamin (a bibliai Saul) is felfigyel rá.

Forrás: NBC

A széria ötlete Michael Green fejéből pattant ki, aki íróként és producerként többek között az Everwood, a Hősök és a Smallville megvalósításába is besegített. Dávidot az Everwood-ban szintén feltűnt Christopher Egan játssza, a Silas Benjamint pedig Ian McShane jeleníti meg, akit a Deadwood egyik központi alakjaként, Al Swearengen szerepéből ismerhet a magyar közönség. Az eredetileg az NBC által 2009-ben adott A királyság jó kritikákat kapott, de nem talált stabil közönségre, így az első évad végeztével, tizenhárom rész után levették a képernyőről.