Aranybányára lelt az RTL Klub - heti nézettség

Vágólapra másolva!
A mentalista már korábban is többször ért el ragyogó nézettséget, de a múlt héten a célcsoportban már második lett, 35 százalék fölötti eredménnyel. A teljes lakosságból 1,25 millióan nézték a krimit.
Vágólapra másolva!

Az év 13. hetében az RTL Klub a teljes lakosságnál és a 18-49-es csoportnál egyaránt 23,1 százalékos közönségarányt ért el, ezzel nyerte a hetet. A Tv2 18 százalékot jegyzett a négy év fölötti összes nézőnél és 18,1 százalékot a kereskedelmi célcsoportnál, az MTV pedig 8,5 százalékkal lett a harmadik legnézettebb csatorna (ötven alatti felnőtteknél csak 3,8 százalékot mért az M1-nél AGB Nielsen, ennél még a Film+ is jobban szerepelt).

A legkedveltebb műsor ezúttal is a Barátok közt volt, a Fókusz és a Jóban Rosszban előtt. A legjobban menő heti sorozat A mentalista, a realityk közül a Vacsoracsata tűnik megunhatatlannak. A Tv2 még a Napló-val és a Tények-kel fért be a top 10-be, amúgy az RTL vitt hét helyet az első tízből. Az MTV legjobb nézettséget produkáló műsora a Híradó április 3-i, esti kiadása volt, ez 789 ezer nézőt érdekelt.

Simon Baker sorozata, A mentalista célcsoportban is hihetetlenül erős, 35 százalék fölött szállított, erre pedig még a tévézők nagy kedvence, Doktor House sem képes. A Gálvölgyi-show a fiataloknál is nézett volt, a hét filmjének az ötven alatti nézőknél a Tv2-n látott Bridget Jones: Mindjárt megőrülök bizonyult. A krimik nagyon mennek az RTL-en, ott a tízben A helyszínelők (noha csak ismétlés a Viasat3 után) és a Dr. Csont is.

Top 30, teljes lakosság - minden műsor a legnézettebb részével szerepel

agb nielsen

------------------------------------------

Top 30, 18-49-es célcsoport - minden műsor a legnézettebb részével szerepel

agb nielsen

Forrás: AGB Nielsen