1,61 millióan Garfieldet nézték a választás után

Vágólapra másolva!
Április 11-én, az országgyűlési választások és a Híradó után az RTL Klub - terveinek megfelelően - a kövér macskáról szóló filmet tette adásba, így az adott sávban nem volt ennél nézettebb műsor. Este tíz után viszont az MTV nyert teljes lakosságban a tévék közt.
Vágólapra másolva!

Az MTV választási műsora este hétkor kezdődött, a teljes lakosságból átlagosan 598 ezren figyelték az egyes, 123 ezren a kettes csatronán. Csökkent a figyelem a koncertfelvétel alatt, de a vége felé már 22 százalékos közönségarányt ért el az M1. Este tíztől az M1 vezetett a tévécsatornák közt, verte a két nagy kereskedelmi tévét.

A Tv2-n a Tények még 1,21 milliós átlaggal ment, a választási műsor még 1,14 millió nézővel kezdett, de a csatorna a meghosszabbított kampánycsend miatt betette a Nagy franc a kis francia című filmet, ezért erősen leesett a nézettség. Este kilenc után még sokan visszatértek, de átlagban csak 750 ezren figyelték a választási műsort a Tv2-n. A Frizbi Hajdú Péterrel című talkshow közönségaránya ismét nőtt, a beharangozott Orbán-interjú miatt, közel 20 százalékra.

Az RTL Klubnál mintha előre sejtették volna, hogy kilenc előtt nem lesz eredmény, mert a műsorújságnak megfelelően a Híradó után a Garfield című filmet tették adásba, majd - értesülvén az OVB döntéséről - még egy film, az Elsüllyedt város kincse is képernyőre kerülhetett. A kövér macskát 1,61 millióan nézték, utána 20 százalékos közönségarány alá csökkent a nézettség, és ez maradt is a választási műsor alatt, fél tizenegy és éjfél között.