Kórházas akciódráma, modern seriff - új sorozatok tavaszra

Vágólapra másolva!
Az midseason sorozatok januártól áprilisig, vagyis a tévés szezon közepén indulnak az Egyesült Államokban: ezek a produkciók általában gyengébbek a szeptemberieknél, de azért mindig találunk közöttük is néznivalót. Idén sincs ez másként, lássuk, mit tartalmaz a mostani csomag.
Vágólapra másolva!

Az amerikai tévécsatornák a midseasonben az ismétlések vagy a főszezonban indult, ám idejekorán elkaszált szériák helyett szoktak új sorozatokat indítani - ezeket inkább csak tartaléknak tekintik, amelyeknek pilotját elfogadták ugyan, de sikerükben nemigen bíznak. Akad azért kivétel, hisz annak idején, évad közepén indult mondjuk a Dallas vagy a Twin Peaks is, a frissebb szériák közül pedig a Grace klinika. A történetek között idén is van egy-két ígéretes, például a The Pacific - A hős alakulat, melyet már a magyar közönség is láthat az HBO-n. Mire számíthatunk még a továbbiakban?

The Good Guys

Nyomozós akciókomédia a Minden lében négy kanál-t is jegyző Matt Nix tollából. A középpontban egy rendőrpáros áll, melynek egyik tagja - a sémához híven - az akadémiáról frissen került a testületbe, a másik pedig már jócskán kiégett a több évtizedes munkában. A fiatal zsarut Tom Hanks fia, Colin játssza, az öreg szerepét pedig Bradley Whitford (Az elnök emberei Josh Lymanje) kapta meg.

Forrás: Fox

---------------------------------

Happy Town

Kisvárosi gyilkosságok, másként: sorozat Henleyről (az eddig inkább csak mozifilmekben látott Lauren German), aki a nyugodt élet reményében nyit egy gyertyaboltot a minnesotai Haplinben. A kisváros azonban számos titkot rejt, legfőképp egy gyilkosságsorozatot, melynek gyökerei évtizedekre nyúlnak vissza. A sorozat executive producere Josh Appelbaum, aki a Life on Mars amerikai remake-jét készítette.

Forrás: ABC

---------------------------------

Justified

A Sorozatjunkie szerint az egyik legjobban várt premier mostanában. A Deadwood-ban és A hatalom hálójában című sorozatban is látott Timothy Olyphant ezúttal egy seriffet játszik, aki még napjainkban is a tizenkilencedik századi stílusban - kevés szóval, tökösen - dolgozik, ezzel persze sok ellenséget szerez magának. A figurát Elmore Leonard (Szóljatok a köpcösnek!, Jackie Brown) hívta életre.

Forrás: FX

---------------------------------

Miami Medical

A Helyszínelők-franchise atyja, Jerry Bruckheimer ezúttal egy orvosi sorozathoz adta a nevét, így kíváncsian várjuk, hogy a miami helyszínelő csapat valamelyik tagja, mikor tűnik fel a címbeli kórházban. A Miami Medical-ben az ország legjobb sürgősségi osztályát erősíti többek között egy Öböl-háborús veterán, egy munkamániás doktornő, egy egyetemről frissen odakerült rezidens és egy agilis főnővér.

Forrás: CBS

---------------------------------

Parenthood

Ron Howard azonos című vígjátékának (magyarul Vásott szülők) sorozatváltozata, a Péntek esti fények-et is jegyző Jason Katimstól. A történet amúgy sem túl eredeti - szülők és gyerekek viszonyáról szól -, a szereplők viszont annál izgalmasabbak: a Szívek szállodájá-ban az anyukát játszó Lauren Graham mellett Peter Krause-t (Sírhant művek, Édes, drága titkaink) is láthatja a közönség.


---------------------------------

Romantically Challenged

Történet négy fiatalról, akik mind az igaz szerelmet keresik: a középpontban Rebecca (Alyssa Milano, a Búbájos boszorkák legbájosabbika) áll, aki elvált anyuka, és két gyereket nevel, valamint legjobb barátja, Perry, aki pedig minden lányba egyből beleesik. A képet színesíti az írónak készülő, ám telemarketingesként dolgozó Shawn (Perry lakótársa), valamint Rebecca húga, Lisa.

---------------------------------

Sons of Tucson

Szitkom három testvérről, akiknek apját börtönbe zárták, anyjuk pedig lelécelt, így elvileg magukra - vagy az árvaházra - maradtak. A gyerekek azonban nem esnek kétségbe, bérelnek inkább egy pótpapát, aki viszont nem bizonyul a legmegfelelőbb választásnak - később persze így is érzelmi viszonnyá válik, ami korábban csak üzlet volt. A nevelőapát a Reaper - Démonirtók-ból ismert Tyler Labine játssza.

Forrás: Fox

---------------------------------

Treme

A Drót ötletgazdájának, David Simonnak egy újabb sorozata, amely a New Orleans-i zenészek világával kívánja megismertetni a nézőket. Miután a széria a Katrina hurrikán pusztítása után játszódik, arra is kitér, hogy a helyi lakosok miként próbálják meg újjáépíteni városukat. A főszerepet a Drót-ban is látott Wendell Pierce játssza, de többek között John Goodman és Steve Zahn is szerepel a produkcióban.

Forrás: HBO