Tévésorozatot forgat Dustin Hoffman

Vágólapra másolva!
Több, eddig csak mozifilmben látott színész után Dustin Hoffman is a tévé felé vette az irányt, az HBO Luck című pilotjában játszik.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évek tendenciájához híven, újabb nagy színészt szippantott be a televízió: a kétszeres Oscar-díjas (a Kramer kontra Kramer-ért és az Esőember-ért is jutalmazott) Dustin Hoffman az HBO Luck című pilotjában játssza a főszerepet. A színész korábban csak vendégszerepeket vállalt a tévében, azokat is jobbára pályája elején, még a hatvanas években - legutóbb viszont 2005-ben, a Félig üres egyik epizódjában láthatta a közönség.

A Luck a lóversenyek (és más szerencsejátékok) világát mutatja be a nézőknek, Hoffman itt egy börtönből frissen szabadult férfit játszik, aki a továbbiakban is folytatja kétes üzelmeit, a bukmékerkedéstől a pénzmosásig. Sofőrjét és üzlettársát az Esküdt ellenségek-ből ismert Dennis Farina alakítja, rajta kívül John Ortiz (Carlito útja, Amerikai gengszter, Halálos iram) szerepel még a pilotban.

A forgatókönyvet az HBO bevált szerzője, David Milch jegyzi, aki a Deadwood-dal bizonyított a csatornánál, korábban pedig a New York rendőrei-t alkotta meg. A rendező sem kisebb név: a négyszeres Oscar-jelölt Michael Manntól eddig olyan filmeket láthatott a közönség, mint Az embervadász, Az utolsó mohikán, a Szemtől szemben, A bennfentes vagy legutóbb a Közellenségek.