Nagyon régen volt ilyen: kikapott a Barátok közt

Vágólapra másolva!
Nagy csata márciustól lesz, mikor teljesen egymás ellen mennek, de február 18-án a Jóban Rosszban a közös sávban elporolta az RTL Klub szappanoperáját - igaz, öngyilkossági jelenet is kellett hozzá.
Vágólapra másolva!

Február 18-án a Jóban Rosszban első epizódját az AGB mérése szerint teljes lakosságban 1,73 millió néző látta (az összes tévéző közel harmada), a Fókusz jóval másfélmillió alatt maradt. Pongrácz doktorék a 18-49-es célcsoportban is megverték a rivális magazinműsorát.

A 20:45-kor induló második Jóban Rosszban-epizód még jobb eredményt hozott: 1,84 millióan figyelték, az összes tévéző bő harmada - idén nemigen volt ilyen jó eredménye a csatornának. Míg együtt mentek, a kereskedelmi célcsoportban, tehát az ötven alatti felnőtt nézőknél is nyert a Tv2 szappanoperája, a Barátok közt iránti érdeklődés csak a végén ugrott meg.

A Jóban Rosszban öngyilkosság ábrázolásával érte el a jó nézettséget, de tette mindezt 12-es karikával, ami az ORTT érdeklődését is felkeltheti. A kategória szerint a műsorszámok nem csábíthatnak olyan hősökkel való identifikációra, akiket antiszociális, destruktív vagy erőszakos viselkedésformák jellemeznek, valamint nem sugallhatnak kettős értékrendet, amely a gyermekekben identitászavart, morális bizonytalanságot keltenek. Fontos továbbá, hogy a főhős által alkalmazott erőszak, akivel a néző azonosul, erkölcsileg igazolható legyen - itt egy sorozatgyilkos vetette magát a mélybe.

Estére mindkét nagy tévé közönségaránya esett, sem a Fábryval felálló Milliomos, sem a Mr. Balhés című film nem hozott már akkora érdeklődést, mint a hazai gyártású napi sorozatok.