Bajban a Két pasi meg egy kicsi

Vágólapra másolva!
Akár három évet is kaphat Charlie Sheen, felesége bántalmazásáért, fenyegetéséért. A Két pasi meg egy kicsi című szitkom ugyanakkor az USA-ban óriási siker - de ha sokáig elhúzódik a bírósági ügye, az a nézettségen és a hirdetők reklámozási kedvén is meglátszik majd.
Vágólapra másolva!

Mivel hivatalosan is vádat emeltek a színész ellen, aki 2009 december 25-én feleségére, Brooke Muellerre támadt, veszélyben van a Két pasi meg egy kicsi forgatása. Amennyiben bűnösnek találják Sheent, akár három év börtönt is kaphat fenyegetés, harmadfokú testi sértés és garázdaság vétsége miatt. Az esetről itt írtunk bővebben.

Tévéipari szempontból is káros az eset: a színész körüli felhajtás semmiképp nem szolgálja hosszabb távon a műsort. A januári forgatáson a stáb és Sheen még tréfálkoztak is azzal, hogy ki mit csinált, merre járt karácsonykor, de a CBS vezetői aggódva várják március közepét, ekkor lesz a következő bírósági meghallgatás.

Rosszkedvük érthető, ha figyelembe vesszük, hogy az itthon nem különösebben felkapott, de a Viasatnak korrekt számokat szállító Két pasi meg egy kicsi az USA legnézettebb komédiája, átlagosan 15 millió néző követi. A szitkom a Szeretünk, Raymond (itthon jelenleg a FEM3 műsorán) utáni időszak legsikeresebbje, 2005 óta ott van a csúcson vagy annak közelében. Ha a színésznek sokáig elhúzódik a bírósági ügye, az anyagilag is érinti a csatornát, ugyanis egyes hirdetők nem kívánnak majd az amúgy is meglehetősen macsós, cinikus, de legalább nem erőszakos karaktert felmutató komédia környékén reklámozni.

Tavasz végén ugyanakkor a nagy csatornáknak el kell dönteniük, mivel állnak elő az őszi szezonban, hiszen ha folytatódik a Két pasi meg egy kicsi (amire azért nagy az esély), akkor nyáron már forgatni kell, és addig nem biztos, hogy lesz döntés. A CBS és a gyártó, a Warner szóvivői mindenesetre nem kommentálják az újságírói spekulációkat, és Charlie Sheen sajtósa szintén kitérő válaszokat adott.

A sorozat persze nem csak rengeteg nézőt és reklámozót vonz, hanem pénzt is visz, évente egyre drágább a készítése, főképp Sheen növekvő gázsija miatt. A TV Guide szerint 2008-ban már évi 20 millió dollárt kasszírozott a színész.