Down-kóros animációs figura miatt áll a bál

Vágólapra másolva!
A Family Guy a Down-kórosokból csinált viccet, legalábbis Sarah Palin szerint. Van azonban legalább egy érintett, aki nem így látja: nyilatkozott a kifogásolt szereplőnek hangot adó színésznő, aki a valós életben is Down-kórban szenved.
Vágólapra másolva!

Az itthon a Comedy Centralon látható rajzfilmsorozat (amely korábban egy abortuszos epizód miatt is bajba került) vasárnap adott le egy részt, melyben a központi család kamaszgyereke, Chris egy Down-kóros lánnyal randizik. A lány a találka során elárulja, hogy az anyukája egy időben Alaszka kormányzója volt - a jelenet így egyértelműen utal a republikánus alelnökjelöltként is indult Sarah Palinra, akinek a fia történetesen Down-kóros.

A politikus felháborodva nyilatkozott a Fox Newsnak (amely a Family Guy amerikai anyacsatornájához tartozik), "kegyetlen, szívtelen emberek"-nek nevezte a rajzfilmsorozat készítőit, hozzátéve, hogy a jelenet "egyáltalán nem volt vicces". Palin lánya, Bristol még kíméletlenebbül foglamazott a Facebookon, "szívtelen seggfejek"-ként emlegette a Family Guy alkotóit, akik nem átallottak viccet csinálni a testvéréből.

Az ügy legújabb fejleményeként a Down-kóros szereplőnek hangot adó Andrea Fay Friedman is megszólalt, aki a valós életben is ugyanebben a betegségben szenved. A 39 éves színésznő a New York Timesnak írt egy e-mailt, melyben kifejtette, szerinte "Palinnek nincs humorérzéke", a kifogásolt jelenet nagyon is vicces volt. "Az én családomban úgy gondoljuk, a nevetés jó dolog. A szüleim úgy neveltek, hogy legyek fogékony a humorra, és próbáljak meg normális életet élni" - írja.