Vágólapra másolva!
Idén immár 36. alkalommal osztották ki a People's Choice díjait, vagyis azokat az elismeréseket, amelyeket az átlagnéző ítél oda.
Vágólapra másolva!

A People's Choice Awards odaítélésénél nem szakmai zsűri, még csak nem is a kritikusok, hanem valóban a nézők döntenek: túl nagy presztízse így nincs a díjnak, érdekes viszont látni, hogy mire szavaz az átlag amerikai.

A filmes és zenei kategóriák mellett tévés produkciókra is voksolt a közönség: a drámai sorozatok közül a Doktor House került ki győztesen, olyanokat utasítva maga mögé, mint a Helyszínelők vagy a Lost. A Doktor House főszereplője, Hugh Laurie sem hagyta hidegen a nézőket, hisz ő meg a drámai színészek kategóriájában vihette haza a díjat.

A legnépszerűbb vígjátéksorozatnak az Agymenők bizonyult, a komikus színészek közül viszont az Office főnöke, Steve Carell zsebelhette be a díjat. A hölgyek körében az Így jártam anyátokkal Lilyje, Alyson Hannigan győzedelmeskedett, a drámai kategóriában pedig a Grace kliniká-ban látható Katherine Heiglre szavaztak a legtöbben.

A tévés rögeszmék kategóriájából - akármit is jelentsen ez - a True Blood - Inni és élni hagyni került ki győztesen. A nézők más vámpíros sorozatot is díjaztak, a legjobb új sorozatnak ugyanis a The Vampire Diaries bizonyult a drámák közül - a vígjátéki kategóriában a Glee lett a kedvenc az újoncok közül. A jelöltek és nyertesek teljes névsora itt olvasható.