Vágólapra másolva!
Drea de Matteóval hamarosan találkozhatnak a Született feleségek magyar követői is: a színésznő nem teljesen új a nézőknek, láthattuk már a Maffiózók-ban és a Joey-ban is, általában nagyszájú, harsány, vadóc nőt alakított, aki inkább testével, semmint eszével ejtett rabul férfiszíveket.
Vágólapra másolva!

Először a Maffiózók nézői figyelhettek fel rá, ő volt a sorozat jó nője, persze Meadow Soprano, azaz Jamie-Lynn Sigler mellett. A New Jersey-ben fészkelő olasz maffiás sorozatban a capo unokaöccsének nőjét alakította, Adrianát, aki heves vitákkal tarkított, droggal megbolondított, szenvedélyes kapcsolatban él Christopherrel, de különféle FBI-os zsarolásoknak engedve elgyengült, vallani kezdett, ez pedig olyan tett, ami módfelett ritkán nyeri el egy bűnszövetkezet vezetőinek rokonszenvét. Az 1972-es születésű színésznő különben épp származása miatt (is) került be a később kultikussá lett sorozatba, ugyanis a Maffiózók szereplőinek nagy része itáliai ősökkel, így olasz vezetéknevekkel bírt, noha New Yorkban vagy New Jersey-ben születtek. Eredetileg egy epizódot szántak neki - ötvenhat lett belőle.

A rajt tehát igen erős volt, hiszen 2004-ben Golden Globe-ra is jelölték, ráadásul kiváló színészekkel játszhatott együtt az HBO egyik legsikeresebb szériájában. Korábban ugyan drámát tanult New Yorkban, de eredetileg rendező akart lenni, nem színésznő - de az Emmy-díj meggyőzte, hogy érdemes a pályán maradnia. Filmezett is, szerepelt a John Travolta-féle Kardhal-ban és a Rockfenegyerekek-ben, többek között.

A következő jelentősebb állomás a pályán a Joey, a Jóbarátok után a spin-offra rábólintó Matt LeBlanc mellett. A hatfős baráti társaság rajongótáborát kívánta megtartani a szituációs komédia, ám az első évad bő tízmilliós átlaga a második szezonra leesett hétmillióra, 4,1 milliós mélyponttal, így a harmadik őszt már nem érte meg a sorozat. Itt Gina Tribbianit, a semmiképp sem túlképzett, ellenben igen temperamentumos és csinos, fodrászként melózó nővért alakította, egy dinamikus, fiatal anyát, aki 16 évesen szült, de mégis a partizáson, pasizáson jár az esze - érdekesség, hogy a sorozatbeli anya és fia közt a valóságban csak hat év volt. A lebutított Joey-figura hosszabb távon azonban nem jött be a nézőknek, Drea de Matteo új munkák után nézett.

Így jött a képbe a Sons of Anarchy (ebben játszik Katey Sagal, a régi Peg Bundy is, az Egy rém rendes család-ból), hat résszel, illetve 2009-től a Született feleségek, napjaink egyik legsikeresebb sorozata, olyan sztárokkal, mint Marcia Cross vagy Eve Longoria Parker. A volt maffiaszerető és hollywoodi fodrászlány jó társaságba csöppent, és mivel nagyon könnyen és természetesen hozza a nagyszájú, erős nőt, nem is lesz problémája a beilleszkedéssel.

Az imdb.com szerint 15 rész biztosan adott karakterének, Angie Bolennek, aki férjével és fával költözik a Lila Akác közbe, és természetesen nyomban okoz némi zavart. A tv.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Teri Hatcherrel (Susan) és Eva Longoriával (Gaby) vette fel első, nem túl hosszú jeleneteit, és ugyan nem mondta ki, de alighanem előbbivel lesz konfliktusa. "Angie nem egy tipikus olasz-amerikai háziasszony. Hasonlít annyiban Adrianára, hogy ugyanolyan kiejtéssel beszél, de nála sokkal okosabb. Ő egy nő, miközben Adriana egy lány volt" - jelezte a legfontosabb különbségeket a tvguide-nak.

Nyilván van sötét múltja a figurának, különben "semmi oka nem lenne feltűnni a sorozatban", vélte. Angie családja új életet kezd a kertvárosban, mint minden évadban az új betelepülők, de korábban még nem éltek ilyen látszólag csendes, nyugodt helyen, hiszen New Yorkból érkeztek. Saját karakteréről a színésznő annyit árult még el, hogy mint minden olasz anya, gyerekét erősen védelmező és féltő asszony lesz, és szemben az eredeti négyessel, a női csapattal, amelyet ő republikánusnak gondol, a jövevény demokrata, liberális lesz, így könnyen el tudja képzelni, hogy összebarátkozik Leevel és Bobbal, a meleg párral.