Nem tudott megegyezni a Digi és a Music TV

Vágólapra másolva!
Január 8-ig már nem is lesz megegyezés, a Music TV, a Comedy Central és a VIVA nem lesz látható a Digi tévé előfizetőinél.
Vágólapra másolva!

Közleményben tudatta az MTV Networks International, hogy hosszú időn keresztül tárgyalásokat folytatott az RCS-RDS cégcsoporttal (a Digi TV-vel) a magyar Music TV, Comedy Central illetve VIVA csatornák elosztását szabályozó szerződések megújításáról. Mivel a felek nem tudtak megegyezni, a csatornák 2010. január 8. után nem lesznek elérhetőek a Digi TV műholdas és kábeltévé előfizetők számára. Az MTV Networks International hazai képviselete csalódott, de közlésük szerint továbbra is megállapodásra törekednek az RCS-RDS cégcsoporttal.

Az említett csatornák közül a teljes lakosságnál a VIVA a legnézettebb, 2009 52. hetében 0,7 százalékot ért el, a Comedy Central 0,6, a Music Tv pedig 0,2 százalékos közönségaránnyal rendelkezett. A 18-49-es célcsoportnál erősebbek voltak, a VIVA és a Comedy Cental majdnem egy százalékon állt, a Music TV ott sem volt nagyon izmos, csak 0,3 százalékot jegyzett az AGB Nielsen szerint.