Heti 31 órát tévézik az amerikai gyerek

Vágólapra másolva!
Dacára a különféle technikai újításoknak, a 8 és 18 év közöttiek számára még mindig a tévé a legfontosabb médiaforrás az USA-ban.
Vágólapra másolva!

Hiába van iPod, internet és még ezerféle szórakozási lehetőség, a gyerekek így is a tévézést részesítik előnyben - derül ki a Kaiser Family Foundation friss tanulmányából. Az alapítvány felmérése szerint a 8 és 18 év közötti nézők átlagban napi négy és fél órát töltenek a tévé előtt - ez 38 százalékos emelkedést jelent az öt évvel ezelőtti adatokhoz képest.

"Érdekes, hogy a sok új médium mellett is megmaradt a tévé dominanciája. A tévés tartalom ezzel együtt persze folyamatosan szakad el a hagyományos készülékektől, a gyerekek sokféle formában jutnak a műsorokhoz" - mondta a kutatást végző alapítvány vezetője, Vicky Rideout a Daily Newsnak. A televíziózás már most is csak 59%-ban kötődik hagyományos készülékhez - állítja a tanulmány, amely kétezer amerikai gyerek válaszait összegzi.

A vizsgált korosztály egyébként összesen napi 7 óra 38 percet (heti szinten közel 53 és fél órát) tölt a szórakozató média világában - a tévézés után a zenehallgatás veszi el a legtöbb időt, átlagban napi 2 és fél órát.