Januárban indul az új Tv3

Vágólapra másolva!
A Tv2 tulajdonosa, a ProSiebenSat.1 cégcsoport TV3 néven új csatornát indít Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A ProSiebenSat.1 új csatornát indít Magyarországon 2010. január 1-jén. A Tv3 már december közepétől sugároz tesztadást, és jövő év elejétől közel egymillió háztartásban lesz fogható - de a ProSiebenSat.1 tervei szerint a jövő évi tárgyalások után ez a szám tovább bővül majd.

A cégcsoport vezetői szerint nincs kifejezetten női tartalmakat sugárzó csatorna Magyarországon, ezért a Tv3 tematikus műsoraival elsősorban a 25-34 év közötti városi nők igényeit szeretné kiszolgálni - írják közleményükben. A TV3 műsorstruktúrájában lesznek sorozatok, filmek, reality műsorok és dokumentumfilmek. Saját tartalom 2010 tavaszától várható.

1997-től már volt ilyen nevű csatorna itthon, "Tv3, télen, nyáron" szlogennel, eredeti időjárásjelentéssel, sok sci-fivel. 2000. február 21-én, 19 óra 30 perckor, a Hír3 után váratlanul beszüntette adását, miután a tulajdonos CME (Central European Media Enterprises Ltd), a veszteségekre hivatkozva, eladta részvényeit az SBS-nek - amely egyébként a Tv2 fő tulajdonosa volt (1999-ben még az az ötlet is felmerült, hogy a Tv3 a Tv2 ifjúsági csatornájaként maradt volna képernyőn). A tévé bukásáról Baló György mesélt is olvasóinknak - a cikk itt olvasható.