Vágólapra másolva!
Az amerikai Playboy novemberi címlapján egy különleges sztárvendég, Marge Simpson képe díszeleg - és a név valóban a Simpson család háziasszonyát takarja, aki a rajzfilmhősök közül elsőként került be a magazinba, bizonyítván, hogy egy rajzolt nő is lehet szexi. Találtunk még párat tévés körökben, íme, szubjektív válogatásunk.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak már a kezükben tarthatják a Playboy legújabb számát, melynek címlapján Marge Simpson pózol egy nyuszis támlájú szék mögött, és ennyi is bőven elég ahhoz, hogy elcsodálkozzunk: mit keres egy rajzolt nő a férfimagazinban? A lap új ügyvezető igazgatója, Scott Flanders egy közleményben úgy nyilatkozott, egyrészt a Simpson család huszadik évadja előtt szeretne tisztelegni a lépéssel, másrészt szeretné megnyerni a húszas éveikben járó fiatalokat is - a Playboy olvasóinak átlagéletkora ugyanis már 35 év.

Konzervatív körökben Marge képe máris felháborodást váltott ki, az American Family Association (AFA) nevű családjogi szervezet például arra kérte a 7-Eleven üzletláncot, hogy vonja ki boltjaiból a Playboy ezen számát - a családbarát bolthálózat ugyanis 1986 óta nem árulja a magazint, azóta csak az ötvenedik évfordulós kiadással és a mostani számmal tett kivételt. Az AFA szerint azonban Marge képe is károsan hathat a gyerekekre, "könnyen addiktív pornófogyasztásra sarkallhatja őket".

Vannak, akik számára nem kérdés, hogy egy rajzolt nő is lehet szexi, különben mi értelme lenne például a hentainak, az animék és mangák pornóváltozatának. A nyugati világban is akadnak azonban rajongói a rajzfilmcsajoknak: a Channel4 száz legnagyobb szexszimbólumot felvonultató listáján a videojátékból ismert Lara Croft a hatodik, a Roger nyúl a pácban Jessica Rabbitje pedig a 87. helyet szerezte meg. De lássunk pár konkrét példát a tévés világból is:

Padmé, Klónok háborúja

Bár a Csillagok háborúja-saga történetében kétségkívül az egyik leginkább szemrevaló teremtés Leia hercegnő volt, aranyozott metálbikiniben (nem véletlenül öltöznek néha hasonlóan a sci-fi-rajongó lányok a SW-rendezvényeken), az animációs szériában kevés a hiányos öltözékben mutatkozó szereplő, így marad nekünk Padmé, aki persze nyakig begombolkozva is formás. A 2008-as Star Wars: Klónok háborúja itthon idén februárban indult.

Forrás: [origo]

---------------------

Született kémek

Akárcsak a Hannah Montana, ahol a központi szereplő civilben csak egy egyszerű iskolás kislány, este pedig másik alteregójával énekes sztár, a Totally Spies három fő alakja (Sam, Alex, és Clover) is szimpla diáklány - de egy szerencsés véletlen folytán kapcsolatba kerülnek az amerikai titkosszolgálattal, kiképzést kapnak, és szuperkémként ténykednek tovább. Maradjunk annyiban, hogy nem olyan rossz a főgonosznak, ha a lányok kapják el. A sorozatot 2001 és 2008 közt gyártotta a francia Marathon nevű cég.

Forrás: [origo]

---------------------

Atom Betty

A 2004-es, kanadai rajzfilm hősnője is kettős életet él természetesen, akárcsak a kémlányok vagy Superman, otthon házimunkával foglalkozik, néha a haverokkal lóg, amúgy a galaxis testőre és védelmezője. Itt is van gonosz nagyúr, mint Darth Vader, a különcnek tartott kislánynak pedig arra is kell figyelnie a Föld megmentése közben, hogy időre kész legyen a házifeladata. A képpel picit csalunk, mert a felnőtt, így pedig logikusan érettebb, formásabb Bettyt halásztuk elő.

Forrás: [origo]

---------------------

Penelope Pitstop, Flúgos futam

A nőcis rajzfilmfigurák sorát gazdagítja Penelope Pitstop is, aki a Flúgos futam egyetlen női versenyzőjeként száll harcba neme becsületéért. A többiekkel ellentétben, Penelopéra nagyon ritkán támadnak rá versenytársai, így általában nyugodt körülmények között végzi be a futamot: általában arra is van ideje, hogy külsejével foglalkozzon, például körömlakkját szárítsa a kocsiban. Autója amúgy is megfelel egy komplett szépségszalonnak, ezzel hozzásegíti hősnőnket ahhoz, hogy saját sorozatában, a Penelope Pitstop kalandjai-ban is kellő küllemmel domborítson.

Forrás: Hanna Barbera

---------------------

Diana, Scooby Doo

Vörös hajú, csinos lány a Scooby Doo Daphnéja, aki a magyar fordításban a Diana nevet kapta - amin nincs mit csodálkozni, tekintve, hogy a főokos Velmából meg Vilma vált hazánkban. A rejtélyeket kutató csapatból Diana az, aki a legtöbbször kerül bajba, általában őt rabolják el a "gonoszok" - ruhácskája és gondosan elkészített frizurája viszont végig egyben marad.

Forrás: Warner Bros.

---------------------

Lois, Family Guy

Amikor úgy néz ki, hogy lánya divatból a leszbikus életformát választja, Lois megmutatja, mi az igazi leszbikusság: simán lesmárolja lánya barátnőjét, mégpedig nem is akárhogyan. A vörös hajú démonnak máskor sem kell a szomszédba mennie némi szexualitásért (főleg ha nem akar a mindig merev Quagmire-be botlani), az alábbi videón például a saját férjét erőszakolja meg:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zdherLwIXThnEvhh


---------------------

Erotica Jones, Stipperella

Természetes, hogy Erotica Jones roppant erotikus, nevén kívül erre enged következtetni az is, hogy a kilencvenes évek szexszimbólumáról, Pamela Andersonról mintázták - sőt a többszörös playmate nemcsak az idomait, de hangját is kölcsönözte rajzolt másának. A Pókember atyja, Stan Lee által jegyzett történet középpontjában amúgy egy sztriptíztáncosnő áll, aki munka után a 69-es ügynökként száll szembe a gonoszokkal.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=8TdhDTky6ObKzjax


---------------------

Vilma, Frédi és Béni

Bár gyerekkorunkban bizonyára nem gondoltunk bele, de a Frédi és Béni Vilmája is igen szemrevaló teremtés, már ami a rajzfilmes felhozatalt illeti. Vörös haja, csókos szája és a falatnyi tunika természetesen megindítja Flintstone Frédi fantáziáját is, bár vágyait némileg tompíthatja a házasélet napi rendszere, a kint rekedés az éjszakában, Vilma nevét ordítva.

---------------------

Bulma, Dragon Ball

Kékeszöldes hajával már az első körben felhívja magára a figyelmet, amit aztán kihívó viselkedésével tart magán. Bulma figurája ráadásul direkt erotikusan van megírva: amellett, hogy remekül verekszik és mindenféle dolgokat talál fel, a nagy szemű lányka sosem fél egy kis meztelenkedéstől sem, mint azt a lenti képeken láthatjuk: