Új tévét indítana Gyárfás Tamás

Vágólapra másolva!
Tévécsatorna indítását kezdeményezte a médiahatóságnál Gyárfás Tamás, az MTV-ről nemrég lekerült Nap-kelte producere, aki lehetséges munkatársként többek között Juszt Lászlóval, Bárdos Andrással, Friderikusz Sándorral, Pallagi Ferenccel és Lakat T. Károllyal számol. Gyárfás ugyanakkor közölte, hogy az új csatorna indítása csak elméleti lehetőség, ő ugyanis még mindig bízik abban, hogy a Nap-kelte visszatérhet az MTV-re.
Vágólapra másolva!

Gyárfás Tamás az [origo]-nak megerősítette az Index információját, valóban beadott regisztrációs kérelmet az ORTT-nél. "Mivel az MTV-vel való huzavona sok jóval nem kecsegtet, és érdemes több vasat tartani a tűzben, valóban beadtam ilyen kérelmet. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglalkoztat a gondolat" - mondta Gyárfás, aki nem adta fel, hogy visszatérjen az MTV-re a Nap-kelte, miközben más, műholdas csatorna is érdeklődött a műsor után. A szakításról itt olvashat bővebben.

Az ORTT megerősítette, érkezett ilyen kérelem. Amennyiben formai hibát nem találnak a beadványban, akkor 30 napon belül megszületik az engedély, mely 60 nap után lesz jogerős. Ha ez megvan, akkor sem kell kapkodni, az indulásra tíz hónapot kap a jelentkező. Gyárfás az [origo]-nak elmondta, hogy a struktúra mellett egy 19 nevet tartalmazó listát is leadott, de csak olyan személyekkel, akikkel beszélt is erről az eshetőségről, a közös munkáról, és vállalták nevüket. A listán szerepel Bárdos András, Juszt László, Friderikusz Sándor, Pallagi Ferenc, Lakat T. Károly, vagy a Nap-kelte alapító főszerkesztője, Székely Ferenc is.

Kevesebb politikát ígér

"Mindenkinek méltó helye lenne egy ilyen csatornán, de attól függetlenül, hogy közülük sokan politikával foglalkoznak, az új csatorna nem politikai műsorokat sugározna. Vegyes tartalmú kereskedelmi tévé lenne tehát, rendszeres hírösszefoglalókkal. Sőt, elárulom, hogy amennyiben a Nap-kelte mégis egy másik, már létező műholdas adóra költözne, akkor is más, lazább lenne a műsor, sokkal kevesebb politika lenne benne, más témák dominálnának. Szeretnék eltávolodni a politikától" - mondta.

Gyárfás közölte, hogy a Nap-kelte eddig főképp azért nem ment át más csatornára, mert akkor onnan nehezebb lenne visszatéri az MTV-re. A producer jelezte, hogy várja a kuratórium szerdai ülését, és reméli, hogy szóba kerül újabb ajánlata.

Bárdos kivár

A Tv2 idén október 2-án jelezte, hogy "a vállalat átszervezése, racionalizálása folytán" közös megegyezéssel távozik a csatornától Bárdos András és Máté Krisztina. A Tények volt főszerkesztőjét megkérdeztük, hogy szerepelne-e Gyárfás Tamás új csatornáján, de kitérő választ adott. "Mindenkivel szeretnék korrekt lenni, és csak annyit tudok mondani, hogy nem tudom, hol fogok dolgozni" - mondta.