Vitray sincs már az MTV-nél

Vágólapra másolva!
Az MTV-nél zajló átalakulás részeként huszonkét külső műsorgyártási szerződést mondtak fel, és távozott a tévétől Vitray Tamás és Szinetár Miklós is.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió belső gyártású produkciókat és olyan műsorokat állít képernyőre, amelyeknek felhasználási jogaival már rendelkezik. Huszonkét külső műsorgyártási szerződés teljesítése lehetetlenné vált, ennek következtében több szórakoztató, közéleti és kulturális tematikájú adás szűnik meg - áll a csatorna közleményében. Az MTV nem köthet meg kilenc tervezett szerződést, hat esetben pedig a korábban kiadott szándéknyilatkozat ellenére sem tudja vállalni az együttműködést. Érvényben maradnak egyelőre a regionális híradásokat biztosító szerződések, valamint néhány további kontraktus.

Az MTV ugyanakkor megszünteti a tanácsadói, kutatási, elemzői, hírügynökségi szerződéseket és azok foglalkoztatását, akik próbaidősként, gyakornokként vagy nyugdíjasként dolgoznak. Ezért távozik Vitray Tamás és Szinetár Miklós.

Vitray az [origo]-nak elmondta, hogy sem nosztalgia, sem hiányérzet nincs benne, ha az MTV-re gondol. A köztévé 50. születésnapjára gyártott legutóbb műsorsorozatot, azóta nem volt képernyőn, de főmunkatársként dolgozott. "Nem volt élő, napi kapcsolatom a vezetéssel, így biztosan nem tudtam előre semmit, de lehetett sejteni, hogy változások lesznek, főleg azok után, ahogy a Nap-kelté-t leépítették" - mondta.

Beszélgetős műsort nem tervez máshol, de ha érkezik értékelhető megkeresés más csatornától, elgondolkodna a folytatáson. "Lassan az MTV-n is csak beszélgetős műsorok lesznek, arra marad pénz. Azért eszembe jut, ha egy bemondó vagy énekesnő alkalmas arra, hogy beszélgetős műsor vezessen, akár engem is felkérhettek volna erre" - tűnődött.