Új arcokat keresnek az új tévék

2009.09.23. 17:05

Két új televízió csatorna indul szeptember 28-án: a Life Network és Ozone Network nevű tematikus tévéket a lapunkat is kiadó társaság indítja útjára. A saját gyártású műsorok arcait ezekben a napokban választja ki a két csatorna, a Millenárison tartott casting már a második forduló volt.

Az egészséggel, betegségekkel, életmóddal, szexszel, alternatív gyógyászattal, gyerekneveléssel foglalkozó Life magazin naponta jelentkezik majd, erre egy fiút és egy lányt keres a stáb, ők elvileg hetente váltják majd egymást, de előfordulhatnak együtt is a képernyőn. Az időjárásra, klímaváltozásra, környezettudatos életmódra, közlekedésre fókuszáló Ozone Network esetében talán nehezebb a dolguk, mivel szakembereket, meteorológusokat, geológusokat kerestek, ám az ilyen végzettségű jelentkezők a képernyőn eddig nem voltak elég meggyőzőek. Találtak viszont egészen más területről érkezett srácot, egy vízimentőt, aki jó arcnak bizonyult, esélyes. Erre a csatornára négy embert keresnek.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Nézzen több képet itt!

Mivel élő adásokról van szó, fontos, hogy az új képernyős megfelelően lazán adja magát, tudjon improvizálni és megfelelően jártas is legyen az adott területen. Hatvannál több próbálkozót nézett meg a stáb az első fordulóban, jöttek újabbak is közben, összesen nyolcvan jelentkezőt már kipróbáltak.

Így zajlott a casting:


Az általunk látott próbálkozók között volt, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós szakáról érkezett. Más modell volt korábban, vagy éppen médiában szereplőket iránytó menedzser. Akadt, aki izgalmában a csatorna nevét sem tudta kimondani, utána viszont betoppant egy kamerát soha nem látott, de jó szövegű próbálkozó. Debreczeni Zita volt az ismertebb név a második menetben (korábban a VIVA-s Kisót is tesztelték), de ő is láthatóan izgult "Az életmód, mint életvitel, az én életemben is helyet foglal", mondta egyszer, majd kuncogva kérdezte, hogy mindenkivel ennyi probléma van-e, de csak udvarias mosoly a válasz.

A második forduló lement tehát, lesz még egy-két kör, és heteken belül döntés: kik lesznek a két új csatorna arcai. Saját gyártású műsorokkal - már a hamarosan kiválasztottakkal a képernyőn - decembertől jelentkezik a Life Network és az Ozone Network, a csatornák azonban - addig film- és dokusorozatokkal - már korábban, szeptember 28-tól foghatóak.