Gazdagokat és szépeket díjaztak

Vágólapra másolva!
Vasárnap átadták a Daytime Emmy-díjakat, amelyekkel a nem főműsoridőben futó műsorokat ismerik el.
Vágólapra másolva!

A 61. Daytime Emmy-díjátadó nagy nyertese az itthon is látott Gazdagok és szépek (The Bold and the Beautiful) lett, amely 1987 óta fut, de a legjobb sorozat kategóriájában most nyert először - korábban maximum a szappanopera színészei kaptak Emmyt, de legtöbbször a háttérmunkások (jelmeztervezők, világosítók) teljesítményét ismerték el.

Örülhettek a The View című talkshow házigazdái is, az 1997 óta futó, nagyhatású produkciónál ugyanis szintén csak a sminkeseket és fodrászokat díjazták eddig, de most a műsorvezetői gárda kapta meg az elismerést. A csupa nőből álló csapatot - akik közéleti hírekre reagálnak a műsorban - jelenleg Whoopi Goldberg vezeti, de tagja például Barbara Walters és Elizabeth Hasselbeck is.

A legjobb színésznek idén Christian LeBlanc bizonyult, aki a Nyughatatlan fiatalok (The Young and the Restless) című szappanopera egyik fő arca. A hölgyek közül a One Life to Live hősnője, Susan Haskell került ki győztesen, de gyakorlatilag az összes jelentős szappanopera színésznőit jelölték, a Gazdagok és szépek, valamint a Nyughatatlan fiatalok mellett az All My Children és az As The World Turns női szereplőit is.

A háttérmunkásokat elismerő Creative Arts Emmyket szeptember 12-én, a főműsoridőben futó produkciókat díjazó (és a nézők érdeklődésére legjobban számot tartó) Primetime Emmyket szeptember 20-án osztják ki. A Daytime Emmy jelöltjeinek és díjazottjainak listája többek között itt olvasható.