Vágólapra másolva!
Az átállás közeledtével a UPC ismeretterjesztő játékot indított, melyben a digitális televíziózás lehetőségeire hívja fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Az analóg tévézést hazánkban is fokozatosan (2010-re elvileg teljesen) váltja fel a digitális: az új technika természetesen új lehetőségekkel, a tévézési szokások és igények megváltozásával is jár, amire a UPC egy ismeretterjesztő játékkal kívánja felhívni a figyelmet.

A szolgáltató a www.dvr.hu honlapon játékos formában ismerteti meg a nézőket a digitális tévézés előnyeivel: a kristálytiszta kép bemutatásánál például osztott képmezőben ábrázolja a hagyományos és a digitális adás képét, amit a felhasználó egy csúszkával tologathat ide-oda, több helyzetben is látva a minőségi különbséget.

A honlap címe egyébként a digitális televíziózás legfontosabb újítására, a DVR-re utal, melynek segítségével az élő tévéadás megállítható, visszatekerhető, sőt - a hagyományos videó-, illetve DVD-felvétellel ellentétben - több olyan műsor is rögzíthető vele, amely elvileg egy időben fut.

A weboldal látogatói az itt szerzett tudásukról számot is adhatnak egy online teszt kitöltésével, a helyesen válaszolók között egy egyéves DVR előfizetést sorsol ki a UPC.