Vágólapra másolva!
Oroszországban egy vallási csoport tagjai még tavaly nekimentek a South Parknak, a bíróság viszont nem adott nekik igazat.  
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptemberben mi is beszámoltunk arról, hogy Oroszországban nagy a morgolódás a South Park, különösen annak egyik epizódja miatt. Többeknél a Mr. Hankey's Christmas Classics, vagyis a Kula bá ünnepi klasszikusai verte ki a biztosítékot, melyben gyakorlatilag egy szardarab ad elő karácsonyi dalokat.

Az Evangélikus Hit Keresztényeinek Oroszországi Szövetsége nevű vallási szervezet be is perelte a rajzfilmet adó 2x2 csatornát, mondván, az epizód "sérti a hívők érzéseit, valamint szítja a vallási és etnikai gyűlöletet". A csoport a keresetben külön kiemelte azt a negatív hatást, amit a South Park szerinte az ifjú nézőkre gyakorol.

Egy moszkvai bíróság hónapokig vizsgálta az ügyet, végül hétfőn úgy döntött, a 2x2 nem hibázott azzal, hogy leadta a South Park ominózus részét. A vallási csoport viszont nem adja fel ilyen könnyen, szóvivője már az ítélethiretés napján kijelentette, folytatni fogják a harcot a South Park ellen.