Szétrebbentek Charlie angyalai

Vágólapra másolva!
A Charlie angyalai egyik hősnőjéről, Farrah Fawcettről tudjuk, hogy súlyos beteg, a rákkal vívott küzdelméről dokumentumfilmet is mutattak be az Egyesült Államokban. Jóval kevesebbet hallani azonban a klasszikus sorozat másik két nőalakjáról, a Sabrinát, illetve Kellyt játszó Kate Jacksonról és Jaclyn Smithről - éppen ezért utánanéztünk, mi történt velük a Charlie angyalai óta.
Vágólapra másolva!

A Charlie angyalai eredetileg 1976 és 1981 között ment, összesen 110 epizódot ért meg, a kétezres években pedig két film is készült belőle. A népszerű sorozat jelentősége abban áll, hogy elsőként helyezett nőket olyan szerepbe, amiben azelőtt csak férfiak jelentek meg - nem sokan gondolták ugyanis korábban, hogy a magánnyomozói szakma hölgyekhez is passzolhat. A Charlie angyalai alkotói viszont rájöttek arra, hogy mennyire szexi tud lenni egy nő, ha épp verekszik vagy lövöldözik, és hogy ezzel számos férfit lehet a képernyők elé szögezni.

Amíg Farrah Fawcett hatalmas, szőke hajzuhatagával már a maga idejében is kilógott az angyalok közül, addig a két barna lányt ma sem tudjuk nagyon elválasztani egymástól. (Nem úgy, mint az új filmváltozatban, ahol mind a három nőt megfelelően karakteres - és persze kellőképp híres - színésznő játssza.) A korabeli fotók alapján azért be lehet őket azonosítani: a Sabrina Duncan bőrébe bújt Kate Jackson a szolidabb, okosabb szemű, míg kolléganője, a Kelly Garrettet játszó Jaclyn Smith a szögletes fejű, általában hosszabb hajú.

Így telt el 30 év: Charlie angyalai 1976-ban és 2006-ban

Kate Jackson

Kate Jacksont már a Charlie angyalai-ban nyújtott alakításáért jelölték Emmy- és Golden Globe-díjra, utóbbira pedig a Scarecrow and Mrs. King című sorozatért is - itteni játéka miatt Angliának kedvenc színésznője, Németországnak pedig kedvenc tévés személyisége lett egy-egy szavazáson. Jackson ebben a szériában egy kétgyermekes háziasszonyt alakított, aki volt férje "jóvoltából" belekeveredik egy kémhistóriába, és miután segít neki elrendezni pár ügyet, maga is profi ügynökké válik.

Kate Jackson a Charlie angyalai-ban:


Jackson, miután 1995-ben örökbe fogadott egy fiút, lemondott arról, hogy komolyabb színészi karriert csináljon, de azért így is láthattuk vendégszerepelni pár sorozatban, például az Ally McBeal-ben, a Sabrina, a tini boszorkány-ban vagy a Gyilkos elmék-ben. A színésznő egy ideig mellrákban szenvedett, de sikeres műtétet hajtottak végre rajta, majd a szívénél is találtak valami rendellenességet, azóta az Amerikai Szív Szövetség szóvivője. Írt egy gyerekkönyvet, jelenleg pedig arról tárgyal kiadójával, hogy fényképeit is megjelentesse.

Jaclyn Smith

Jaclyn Smith a Charlie angyalai után is a tévé ismert arca maradt, körülbelül harminc tévéfilmben és sorozatban szerepelt. 2007-ben rábízták a Shear Genius című reality vezetését, amit előtte Tyra Banksnek ajánlottak - abban a formában a műsor az America's Next Top Model kistestvére lett volna, így viszont egy elég szimpla show, amely tulajdonképpen fodrászokat, hajszobrászokat versenyeztet egymással.

A Charlie angyalai intrója:


A színésznőnek amúgy is van köze a divathoz, 1985-ben ugyanis saját márkát hozott létre, melynek keretében ruhákat és különféle kiegészítőket hozott forgalomba. Ezzel egyébként úttörővé vált, hisz akkoriban még nem volt szokásban, hogy hírességek saját brandet hívjanak életre. Márkájának ráadásul igen nagy volt a vásárlóereje, Smith így később egy parfümöt is piacra dobott, a kétezres években pedig elkezdett lakberendezéssel is foglalkozni.