Nyárra is marad izgalom a tévében

Vágólapra másolva!
Vége a 2008/2009-es tévés évadnak, az amerikai csatornák - akárcsak az itthoniak - mostanában állnak át a nyári műsorrendre. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy két és fél hónapig csak ismétléseket sugároznak, jó néhány új sorozat, vetélkedő és reality is indul(t) ebben az időszakban - nyilván a legnagyobb dobásokat őszre tartogatják, de azért a mostani kínálatban is akad pár érdekes kezdeményezés.
Vágólapra másolva!

10 Things I Hate About You

A sorozat alapjául az azonos című (magyarul: 10 dolog, amit utálok benned) romantikus vígjáték szolgál - ami pedig A makrancos hölgy című Shakespeare-mű nyomán íródott. Más kérdés, hogy az ABC családi adójának sorozata nem annyira a szerelmi szálra, mint inkább a Stratford nővérek, Kate és Bianca középiskolába kerülésére, beilleszkedési nehézségeire koncentrál.

Hawthorne

A TNT nőközpontú műsorvonalát (A főnök, Saving Grace) erősíti a jövőben, hisz a történet középpontjában egy fekete anyuka áll, aki egyedül neveli gyerekét, miközben nővérként dolgozik egy kórházban. A főszerepet Will Smith neje, Jada-Pinkett Smith (Bölcsek kövére, a Mátrix második és harmadik része) alakítja, aki egyben producere is a szériának.

TNT

Hung

Fekete komédia egy középiskolai tesitanárról, a kosárcsapat edzőjéről. Ray mérsékelten elégedett életével, egészen addig, amíg rá nem jön, miként hasznosíthatná máshogy igazán impozáns méreteit - amibe nem csak magassága tartozik bele. Az edzőt Thomas Jane (Édes kis semmiség, A megtorló) játssza, de szerepel A férfi fán terem hősnője, Anne Heche is.

Make It or Break It

Sorozat egy csapat tornászlányról, akik együtt edzenek az olimpiai keretben, de közülük nem mindenki juthat ki az ötkarikás játékokra. Mind fiatalok, szépek és tehetségesek, így persze sokszor összekülönböznek, és van, hogy össze is omlanak - drámáikat és örömeiket elsősorban Emily szemszögéből ismerhetjük meg, aki frissen került be a csapatba.

Nurse Jackie

A Maffiózók Carmela Sopranója, vagyis Edie Falco állandó szereplőként ezzel a fekete komédiával tér vissza a képernyőre. Sőt a színésznő játssza a címszerepet, Jackie nővért, aki egy New York-i kórházban dolgozik, és próbálja megteremteni az egyensúlyt munkája és magánélete között. A sorozatban ráadásul Carmela és Intintola atya románca is beteljesedhet, a Maffiózók papját alakító Paul Schulze itt ugyanis Jackie szerelmét játssza.

Showtime

Royal Pains

Történet egy New York-i orvosról, aki kénytelen elhagyni a sürgősségi osztályt, miután egy kis senki életét mentette meg a kórház milliárdos mecénásáé helyett. Hamar talál viszont új állást, afféle vezeklésként gazdag és híres emberek háziorvosává válik. A főszerepet a több sorozatból (Az elnök emberei, Once and Again) ismert Mark Feuerstein alakítja.

Ruby & The Rockits

A Rejtélyek városa alkotója, Shaun Cassidy írta a vígjátéksorozatot, melyben testvérei, David és Patrick kapták a főszerepet. A történet szerint a két férfi egykor tinisztár volt (a The Rockits nevű zenekarral), de közülük csak David folytatta a zenélést, Patrick ma már nyugodt családi életet él - így nem csoda, ha nyughatatlan fivére inkább az ő gondjaira bízza kamasz lányát, Rubyt, amitől az a családi élet már egyből nem lesz olyan nyugodt.