Jennifer Love Hewitt mindent kipróbált

Vágólapra másolva!
Február 21-én még csak a harmincadik születésnapját ünnepli Jennifer Love Hewitt, de már így is igen sokrétű pálya áll a háta mögött. A tévénézők leginkább a Szellemekkel suttogó főszereplőjeként ismerhetik a színésznőt, aki emellett énekel és reklámoz, sőt előfordul, hogy "szájbertronikus" úton irányítja mások gondolatait. Nézze meg videóinkat Hewitt különféle szerepeiről!
Vágólapra másolva!

Jennifer Love Hewitt a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horrorfilmmel tett szert igazi népszerűségre - még akkor is csak tizennyolc éves volt, de már tizenöt éve volt a pályán. Karrierjét tehát háromévesen kezdte, egy énekes színpadi show-ban lépett fel a The Greatest Love of All című Whitney Houston-dallal. Egy évvel későbbre datálható az anekdota, miszerint egy étteremben Hewitt eltűnt a szülei mellől, akik egyszer csak azt vették észre, hogy a kislány a hely színpadán produkálja magát, a közönség nem kis örömére.

A kis Hewitt aztán különféle táncokat tanult, amikbe olyannyira belejött, hogy kilencévesen már a Texas Show Teammel turnézott Európában és az akkori Szovjetunióban. Egy évvel később megnyert egy egész Texas államra kiterjedő tehetségkutatót, ahol is a zsűri azt tanácsolta az édesanyjának (szülei ekkor már külön éltek), hogy vigye a kislányt Los Angelesbe, ahol több lehetősége lesz kibontakoztatni a tehetségét. Az anyuka így is tett, Hewittet pedig a költözés után egyből beválogatták vagy húsz reklámfilmbe, és 1989-ben a Disney Channel egyik varietéműsorába, a Kids Incorporated-be is bekerült.

Ugyancsak kislányként (tizenhárom évesen) egy óriási Barbie-babával énekelt és táncolt a Dance! Workout with Barbie című videón - ő a hosszú fekete hajú, fejpántos kislány, akit a táncos gyerekek közül először mutatnak közelről:


Hewitt egy akciósorozatban aztán Pierce Brosnan lányát játszotta volna, pontosabban annak a karakternek a lányát, akit Brosnan alakított. A Running Wilde-ból azonban csak egy pilot készült el, sorozatot már nem kértek belőle a producerek - mondjuk minket sem hozna lázba egy olyan show, amely egy autós magazin riporteréről szól, aki civilben is nyúzza a kocsikat, és számos meredek helyzetbe keveredik.

Hewitt pályája a továbbiakban is tele van elszalasztott lehetőségekkel, lemondott szerepekkel: pályázott például a Baz Luhrmann-féle Rómeó és Júlia női főszerepére, de a rendező nem találta elég "modernnek", így inkább Claire Danest választotta helyette. Később a Bűbájos boszorkák egyik szerepét már ő utasította vissza, nem akart Shannen Doherty helyébe lépni. Egy saját filmje állítólag azért nem készült el, mert a The Wedding Planner (magyarul: Szeretném, ha szeretnél) címet adta neki, de pont akkor került a mozikba egy azonos című film, Jennifer Lopezzel a főszerepben.

Melltartót és Texast is reklámozta

Mint említettük, Hewitt már gyerekkorában számos reklámban szerepelt, és ezt a tevékenységét a későbbiekben sem függesztette fel: a Nokia szóvivőnek kérte fel (csak mert "úgy sugárzik belőle a fiatalosság"), és Texas állam sem vonakodott attól, hogy emlékeztesse származására, és szerepeltesse egy Texast népszerűsítő hirdetésben - az akcióban az állam más híres szülöttei is részt vettek, többek között Erykah Badu, Matthew McConaughey és Owen Wilson.

Nem kevésbé illusztris társaságba került Hewitt a Hanes reklámfilmjével: a neves fehérneműt Michael Jordan, Charlie Sheen, Kevin Bacon és Matthew Perry is magára öltötte egy-egy szkeccsben - persze egyikük sem olyan formában, mint a színésznő, ő ugyanis melltartót reklámozott:


Érthető, hogy Hewittra ilyen szerepet osztottak, hisz kevés férfi akad, akinek ne tűnnének fel egyből szépséges keblei - a Maxim olvasói 1999-ben egyenesen a világ legszexisebb nőjének választották. Hewitt maga egészséges iróniával kezeli testi adottságát, a Playboynak például így nyilatkozott a cicijeiről: "Én afféle kiegészítőkként tekintek rájuk, melyek minden ruhához jól állnak".

A színészet mellett fontos a zene is

A reklámszerepek mellett van egy másik foglalatosság, ami szintén gyerekkorából maradt a színésznőre, ez pedig az éneklés. Első lemeze (mely stílusosan a Love Songs címet kapta) tizenkét évesen jelent meg, igaz, csak Japánban - ott viszont nagy sikert aratott. Hewitt hangját később máshol is megszerette a közönség, a lentebb hallható-látható BareNaked Ausztráliában például a hatodik helyig vitte a toplistákon:


Hewitt azonban nemcsak saját magának csinált videóklipet, előfordult, hogy kollégája klipjében szerepelt: Enrique Iglesias Hero című számánál például az énekes nőjét játszotta el:


Irányítja mások gondolatait

Még egy érdekes adalék a Hewittról lassan összeálló képhez, amely elválasztja őt a Szellemekkel suttogó Melindájától: 2002-ben egy Diana Napolis nevű nő szóváltásba keveredett vele a Grammy-díjátadón, majd halálosan megfenyegette, mert azt gondolta, hogy a színésznő - Steven Spielberggel karöltve - "szájbertronikus technológiát alkalmazva" beférkőzött a tudatába, és már jó ideje irányítja a cselekedeteit. A vicc az, hogy amilyen sokoldalú, még el is tudnánk képzelni róla.