Azonosítatlan halottak, síró táncosok, új pilotok

Vágólapra másolva!
Sorra adják le az amerikai tévétársaságok a megrendeléseket a pilotokra, melyekből - jó esetben - sorozat készülhet. Néha elég egy nagy név, akiben bízhatnak, de nem árt, ha a koncepcióban is van némi fantázia.
Vágólapra másolva!

Pilot-szezon van az amerikai csatornáknál, a tévék ilyenkor adnak megrendeléseket: a kész alkotások pedig jó esetben egy új sorozat első részei lehetnek egyben. A producer, a rendező neve, a szinopszis, a forgatókönyv ad alapot arra, hogy egy társaság rábólintson egy-egy tervre, de sok pilotból végül nem is lesz sorozat, nem is kerül képernyőre önmagában.

Legutóbb az ABC hagyott jóvá egy tervet, itt a pilot mögött álló Jerry Buckheimer (Helyszínelők, Nyomtalanul, Amazing Race) neve lehetett a garancia. A Mark Friedman által írt sztoriban magándetektívek ügyködnek, olyan bűnügyekben szaglásznak, hol nem azonosított az áldozat. A csapatot erősíti még a Helyszínelők-nél is producerként dolgozó Danny Cannon.

Készül még pilot Limelight címmel, ez K.J. Steinberg munkája, egy New York-i művészeti iskola mindennapjairól szólna a sorozat, bemutatván a gyakran ellentmondásos tanár-diák viszonyt. Kortárs zene, tánc, álmok, vágyak, személyes problémák - elsőre a Fame musical (és film, illetve sorozat) juthat a tévéző eszébe. A projekt két éve húzódik, így vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon rossz. Glee címmel, nagyon hasonló témában dolgozik még Ryan Murphy is, akit a Kés/Alatt egyáltalán nem szívbajos alkotóhajként ismerhettünk meg.

Jeff Reiner és Micheel Seitzman sztorija adja az Empire State alapgondolatát. Ebben a történetben egy modern Rómeó és Julia-szerelmet láthatunk Manhattanben, napjainkban, a két pillér pedig egy egyszerű munkáscsalád, illetve egy felsőbb osztályba tartózó família.

Számos pilot készül még a következő hetekben, így két napja rendelt például az ABC két komédiát. A Let It Go című sorozattervben a Szívek szállodájá-ból már jól ismert Lauren Graham látható, amint életmódtanácsokkal látja el a nőket, de minden összeomlik, és semmi nem működik, mikor barátja kidobja. A Gilmore-lány egyben producer is lesz. A másik szitkomnál Tad Quill (Scrubs - Dokik, Édes drága titkaink) a név, a humorforrást pedig két, teljesen különböző életet élő, negyvenes férfi napi kalandjai adják majd.