Megkapjuk a legjobb sorozatokat

Vágólapra másolva!
2009 őszén viszonylag kevés sorozatpremiert láthatott a nem túl elkényeztetett magyar tévéző, a kereskedelmi tévék költségtakarékos üzemmódban működtek: sok volt az ismétlés, és inkább a korábbi, ismert sorozatok újabb évadjait sugározták, csekély kockázatot vállalva. 2010-ben viszont több újonc mutatkozik be a hazai csatornákon, jóformán minden fontosabb kap magyar szinkront - lássuk, melyek lehetnek az új kedvencek!
Vágólapra másolva!

NCIS - Los Angeles

Forrás: CBS

Kezdetnek mindjárt egy spinoff, azaz testvérsorozat. Az NCIS a Tv2 egyik erős aduja, jó nézettséggel ment decemberig, várhatóan a folytatás sem lesz sokkal rosszabb. Chris O'Donnell alakítja a főszereplőt, a különleges ügynök Callent. Minden epizód önmagában is megáll, az ilyen krimiket (Helyszínelők-szériák, Gyilkos elmék, Mentalista) szeretik a hazai nézők, nem okoz gondot, ha a tévéző kihagy pár részt.

Hol, mikor? Tv2, tavasszal.

-------------------------------------

Dollhouse

Forrás: [origo]

Sci-fi, agymosott emberekről, beépíthető és törölhető memóriáról, emberi gonoszságról - nem is rossz, de rétegsorozat, Joss Whedon tollából. Mivel már az első évad sem hozott túl fényes nézettségi számokat, kisebb meglepetést okozott az, hogy újabb évadra, legalább 13 részes folytatást kért belőle a Fox még idén, májusban. A helyzet viszont nem javult, így új epizódok nem készülnek a sorozatból. A főszereplőt, Eliza Dushkut (a képen) a magyar nézők legtöbbet a Tru Calling-ban, az Angel-ben és a Buffy-ban láthatták.

Hol, mikor? RTL Klub, január 4.

-------------------------------------

Jackie nővér

Forrás: [origo]

Itthon is látható lesz a Nurse Jackie, ebben a Maffiózók-ban Tony Soprano feleségeként, Carmelaként megismert Edie Falco a főszereplő. A 2009 júniusában indult feketekomédiában is bizonyítja tehetségét, egy nem csak jóságos, korántsem hibátlan kórházi nővért alakít. Kint a Showtime vetíti, amely a Kaliforgia, a Dexter, a Tudorok vagy a Spangli otthona, ez nekünk egyfajta garancia.

Hol, mikor? Viasat3, 2010 február.

-------------------------------------

Egy kapcsolat szabályai

Forrás: [origo]

Eredeti címén Rules of Engagement, 2007 februárjában került először a képernyőre a CBS-en, komédia, két párról és egy facér barátjuk mindennapjairól szól. Többkamerás, díszletes szitkom. 35 rész készült eddig belőle, és többek közt David Spade vagy Goldie Hawn fia, Oliver Hudson is játszik benne. A harmadik évad fináléja az USA-ban közel 13 millió embert érdekelt, így 2010-ben odaát jön a negyedik évad.

Hol, mikor? Viasat3, március.

-------------------------------------

V

Forrás: [origo]

Novemberben mutatta be az ABC, tehát nem vagyunk nagy késésben, viszont annál jelentősebb a lemaradás, ha az eredeti sorozatot nézzük: a V egy remake, egy 1983-as minisorozat és sorozat újabb verziója - és ezt nem is látta magyar néző képernyőn. Kint a 14,3 millió nézőből ötmilliót elveszett négy rész alatt, de még bármi lehet belőle. Az alapszituációról már írtunk korábban: a Föld több nagyvárosa fölött irdatlanul nagy, lebegő űrhajók jelennek meg, ezzel egy időben pedig látszólag emberszerű, kedves idegenek is leszállnak. Mivel konfliktus kell: könnyen kitalálható, hogy nem nemes céllal érkeztek.

Hol, mikor? RTL Klub, 2010.

-------------------------------------

Mercy

Forrás: [origo]

2009 szeptemberében rajtolt az NBC-n, drámai sorozat, három kórházi nővér életéről. A képzeletbeli klinika New Jersey-ben van, a fő karakterek pedig gondban: a nézőknek viszont tetszik, így október vége felé a megrendelő leadta igényét a teljes, 22 részes évadra. Játszik benne Michelle Trachtenberg, akit a Buffy-ból ismerhet a figyelmes néző, vagy James Tupper is, aki viszont a Férfi fán terem-ben volt látható.

Hol, mikor? Tv2, tavasz.

-------------------------------------

The Good Wife

Forrás: [origo]

Szintén nincs nagy késés ennél a drámai sorozatnál, hiszen idén szeptemberben mutatták be a CBS-en. A sztárok közül kiemelkedik az Emmy-díjas Julianna (Luisa) Margulies, aki éveken át Carol Hathaway volt a Vészhelyzet-ben, majd Tony Sopranóval is kavart a Maffiózók három epizódjában, sőt, a kiváló Elveszett szobá-ban sem volt elveszett. Röviden? A férj szexbotrány és korrupciós vádak miatt bajba került államügyész, az asszony elmegy ügyvédként praktizálni, és még két gyerek is súlyosbítja a helyzetet.

Hol, mikor? Tv2, tavasz.

-------------------------------------

Castle

Forrás: [origo]

A Mentalistá-hoz szokták hasonlítani a 2009 márciusában indult sorozatot, mely hamarosan itthon is bemutatkozhat végre. A főszereplő Richard "Rick" Castle-t Nathan Fillion alakítja (Firefly, Serenity), aki íróként csöppen egy nyomozásba (egy írását imitálva lép akcióba egy gonosztevő, őt kell elfogni), közben megkapja Stana Katic személyében maga mellé Kate Beckett-tet, akivel jó párost alkotnak, pont különböző életszemléletük miatt. Legalább egy tucatnyi országban vetítik már, itthon is kedvelt lesz.

Hol, mikor? RTL Klub, tavasz.

-------------------------------------

Agymenők

Forrás: CBS

Már idén rajtol a The Big Bang Theory, magyarul Agymenők. A régóta várt vígjátéksorozat négy kockafejről és egy kevésbé okos, ám annál vonzóbb nőről szól, aki persze fenekestül felforgatja a srácok életét. A szériát a Két pasi - meg egy kicsi alkotója, Chuck Lorre jegyzi, így a jó humor garantált. Az USA-ban komoly siker, az RTL-re talán mégis furcsa lett volna, de kisebb tévén megtalálhatja közönségét.

Hol, mikor? Cool tévé, december 27.

-------------------------------------

A fentiek mellett előbb-utóbb hazai csatornán is feltűnik a Knight Rider remake-je, mely nem sokáig élt (többet erről itt), a Viasat3-ra érkezik a gyorsan kimúlt, komoly nyomot nem hagyott Cupid remake-je, az USA-ban hihetetlenül sikeres, szinte azonnal befutott Glee (mely itthon aligha lenne nagyon erős, sok benne a dal, musicalszerű betét), illetve a Human target című akciódús krimi. 2009 újoncairól itt olvashat bővebben.