Valódi gyilkosságot inspirált egy tévésorozat

Vágólapra másolva!
Egy tizenhét éves amerikai fiú megölte a tízéves öccsét - a rendőröknek azt mondta, tettéhez a Dexter-ből merített ihletet. A sorozat executive producere, Melissa Rosenberg tartott tőle, hogy bekövetkezik egy ilyen tragédia.
Vágólapra másolva!

A tizenhét éves Andrew (más források szerint Anthony) Conley szombat este megfojtotta az öccsét, majd másnap fel is adta magát. Az őt kihallgató rendőrök szerint úgy viselkedett, mintha egyáltalán nem lennének érzelmei - akárcsak példaképének, a szociopata sorozatgyilkonak, a Dexter című sorozat címszereplőjének. Conley a rendőröknek elmondta, mindenképp meg akart ölni valakit, egyszerűen az ölés vágya hajtotta, akárcsak Dextert, aki azonban megpróbálja a helyes irányba terelni ösztöneit, így más gazemberekkel végez. Conley ahhoz hasonlította érzéseit, mint amikor valaki nagyon vágyik egy bizonyos ételre, mondjuk egy jó hamburgerre, írja az abcnews.

A gyilkosságban a leghátborzongatóbb talán az, hogy Conley, miután végzett öccsével, átment a barátnőjéhez - a lány pedig azt vallotta a rendőrségnek, hogy régóta nem látta olyan boldognak a fiút, mint aznap. Conley jelenleg egy indianai börtönben van, ügyvédje egyelőre elzárkózott a nyilvánosságtól. Kanadában volt már példa más gyilkosságra is, ami a sorozathoz köthető: tavaly a 29 éves Mark Twitchell másolt le egy képernyős esetet.

A nálunk a Viasaton bemutatott Dexter egy szimpatikus gyilkost állít a középpontba. A sorozat executive producere, Melissa Rosenberg akkor úgy nyilatkozott, "legrosszabb félelmei váltak valóra", hisz a sorozat indulása óta tartott attól, hogy bekövetkezik valami ilyesmi. A jelenlegi esetet egyelőre nem kommentálta senki a produkció részéről.