Elképesztő volt a Csillag születik

Vágólapra másolva!
Hárommilliónál is több néző volt kíváncsi a döntőre, ilyen érdeklődésre évek óta nem volt példa, még az Eb-döntőt sem nézték ennyien. A hatvanszázalékos közönségarány szintén megdöbbentően magas.
Vágólapra másolva!

Szombat este lezárult az RTL Klub tehetségkutató show-ja, a Csillag születik: este fél nyolc és negyed tíz közt átlagosan 3 millió 3 ezer nézője volt a műsornak, ami 59,8 százalékos közönségarányt eredményezett az AGB Nielsen mérése szerint. A formátum második szériája jóformán a második adástól ellenfél nélkül maradt, hiszen a Tv2 kimenekítette a műsorsávból - és hamarabb le is zárta - a szombatra tervezett Sztárral szemben című show-ját.

A Csillag születik szárnyalása mellett kiemelkedően sokan nézték múlt héten a Benkő feleséget keres című realityt (2 millió 36 ezer néző), és a hagyományosan erős Barátok közt is hozott 2,1 millió nézőt december 15-én, miközben a leggyengébb eredménye 1,87 milliós volt. A Vacsoracsata és az Esti Showder is erős hetet zárt, utóbbiban épp a Csillag születik szólistáit láthatták a tévézők - 1,61 millió nézőt vonzott Fábry. A Tv2-nél csak a Jóban Rosszban ért el 1,5 milliónál jobb eredményt, a Tények 1,3-1,4 millió tévézőt érdekelt, miközben riválisa, az RTL-es Híradó 1,4 és 1,6 millió közt mozgott.

Kereskedelmi célcsoportban hasonló volt az RTL-es dominancia, a Csillag születik 56,1 százalékot vitt el a szombat estéből, de a Benkő feleséget keres utolsó részének 46 százalékos közönségaránya is feltűnően magas - nem is csoda, hogy jön az Edit férjet keres, egy reality-spinoff, a lantművész által csak második helyre tett asszonnyal.

Főműsoridőben, az ötven alatti nézőknél ennek megfelelően magabiztosan nyert az RTL Klub, 37,8 százalékkal. Második lett a Tv2, közel 19 százalékot jegyezve. Az MTV-t annyira hanyagolják immár a 18-49-es korcsoportba tartozók, hogy a 3 százalékos átlagánál még a Cool, a Viasat3 és a Film+ is jobbat ért el.