Csúnyán vált el a Story tévé és a kivágott Hajdú Péter

Vágólapra másolva!
Búcsúszövegét kivágta a Story tévé, Hajdú pedig a Tv2-n folytatja az Esti Frizbi-vel.
Vágólapra másolva!

Hajdú Péter egy hónappal ezelőtt felmondta a Story tévét üzemeltető Sanoma Digital Média Zrt-vel egy plusz egy évre kötött szerződését - a Tv2 alighanem jobb ajánlattal állt elő. A producer szerint a csatorna (mely hajléktalanos valóságshow-ját is leadta) korábban szerződést sértett, így ő nem köteles letölteni a plusz egy évet, akkor sem, ha a Story tévé korábban jelezte, bízik a közös jövőben.

Hajdú sajtóközleményben jelezte, hogy a csatorna cenzúrázta az utolsó adást. Szerinte ez hangzott el a felvételen: "Az elmúlt hetekben a sajtóban elindultak a találgatások: marad-e az Esti Frizbi a Story tévén, maradok-e ezen a csatornán. Ezennel véget vetek a találgatásoknak és bejelentem, hogy nem maradok. Jövőre máshol, másképpen folytatom. Ez volt az utolsó Esti Frizbi a Story tévén. Köszönöm eddigi megtisztelő figyelmüket, hamarosan újra találkozunk. Boldog új évet!" A vasárnap este sugárzott adásban végül csak az utolsó mondat hangzott el.

Hajdú szerint december 23-án 21 óra 46 perckor a Story tévé programigazgatója, Borsány-Gyenes András e-mailt írt neki, amelyben azt kérte, hogy az elköszönést vágják ki, ellenkező esetben a Sanoma munkatársai teszik ezt meg. Mivel Hajdú és a stábja karácsonykor ezzel nem foglalkozott, a műsor végét valószínűleg a Story tévénél vágták meg. Hajdú úgy véli, ez példátlan, szerinte ezzel a Story tévé "sárba tiporja a szólásszabadságot, és semmibe veszi az objektív tájékoztatást."

"Hajdú Péternek változatlanul érvényes és hatályos a szerződése a Story tévével. A csatorna minden lépését ennek megfelelően teszi meg" - válaszolta tömören az [origo] kérdésére Ruszkai Nóra, a Story tévé vezérigazgatója.

A műsor az ATV-ről költözött a csatornára 2009 elején, a startot egy százmilliós kampány támogatta, arculata is megújult. A Story tévé korábbi közlése szerint az Esti frizbi-nek idén, év elején több millió forint értékű, új díszletet építettek - a befeketett pénzt és a legnézettebb műsorukat pedig nem akarják elveszíteni.