160 embert küldenek el az MTV-től

Vágólapra másolva!
Újabb válságkezelő lépésekről döntött a Magyar Televízió: hamarosan csoportos létszámleépítés lesz, és egy bizonyos jövedelem fölött valószínűleg megszűnnek a választható, béren kívüli juttatások.
Vágólapra másolva!

A 9,4 milliárd forint költségvetési céltámogatás megvonása miatt a regionális stúdiók felszámolására kényszerül a Magyar Televízió, tudatta közleményben az MTV. Medveczky Balázs ügyvezető alelnök értesítette a vidéki műsorkészítők munkáját felügyelő hírigazgató-helyettest, kérte, hogy kezdje meg a stúdiók megszüntetéséhez vezető előkészítő munkát. Jelenleg 1650 dolgozója van a közszolgálati tévének: várhatóan 160 munkatárs munkaviszonya szűnik meg.

A finanszírozási helyzet miatt lehetetlenné válik az is, hogy az eddigi formában maradjon fenn a dolgozói jóléti juttatások rendszere: az MTV-nél bizonyos jövedelem fölött valószínűleg megszűnnek a választható, béren kívüli juttatások (ilyen az internethasználati díjhoz való hozzájárulás, az üdülési csekk, az étkezési jegy, az ajándékutalvány).

Az MTV idei üzleti terve szerint 7,8 milliárd forintot kap a költségvetéstől a műsorszórás költségeire (ezt megkapja jövőre is), az MTV Közalapítvány kap 9,4 milliárd forint támogatást (ezt jövőre teljesen elvonják), illetve majdnem 10 milliárd forintot a 2002-ben megszüntetett tévé-üzembentartási díj pótlására kap. Megkapja emellett a Tv2 által befizetett műsorszolgáltatási díj 70 százalékát, 1,2 milliárd forintot, illetve 3,5 milliárd forint reklámbevétellel is számolnak. Bővebben az MTV helyzetéről itt olvashat.