Leszbikus rendőrnő lesz az új sorozatban

Vágólapra másolva!
A Helyszínelők atyja, Anthony E. Zuiker is meglovagolja a tévés remake-ek hullámát: a nyolcvanas évek egyik klasszikus sorozatát frissíti fel.
Vágólapra másolva!

Talán emlékeznek még a nézők az itthon is vetített Cagney és Lacey-re, amely két New York-i rendőrnő mindennapjait mutatta be. A sorozat eredetileg 1982 és 1988 között futott az Egyesült Államokban, összesen 125 epizódot ért meg - több mint húsz év elteltével pedig érkezhet a folytatás.

A Helyszínelők (és két testvérsorozata) kiötlője, Anthony E. Zuiker ugyanis egy hasonló koncepciójú sorozaton dolgozik, amit bevallottan a Cagney és Lacey ihletett. Az ő kemény rendőrnőit már Jaxnek és Ambernek hívják (így a műsor címe is Jax & Amber lesz), és a hírek szerint legalább az egyikük leszbikus lesz. A chicagói illetőségű Zuiker régóta mondogatja, hogy szeretne egy sorozatot forgatni, amely a lakóhelyén játszódik, de arról egyelőre nincs szó, hogy a Jax & Amber lenne az.

Zuiker a Helyszínelők-kel robbant be a tévés világba, előtte nem hogy jelentőset, de jóformán semmit sem alkotott - pályájáról itt írtunk bővebben. A Helyszínelők viszont óriási siker lett, jelenleg már a tizedik évadjánál jár, és két spin-offja is megy. A történet nyomán videójáték készült, és létrejött egy interaktív kiállítás is, melyet a hazai rajongók február 7-ig tekinthetnek meg a Millenárison.