Hibernált sztriptíztáncosnő, beszélő baba: gyenge sci-fik a tévéből

Vágólapra másolva!
Az io9.com egyik szerzője összeszedte az évtized legrosszabb sci-fijeit: van köztük néhány valóban borzalmas alkotás.
Vágólapra másolva!

A kétezres évek összességében nem tettek rosszat a sci-fi műfajának, hisz ebben az időszakban született, mondjuk, a Battlestar Galactica (Csillagközi romboló) vagy a Firefly is. Volt azonban néhány igen rosszul sikerült kísérlet - az io9.com szerzője, Meredith Woerner ezekből válogatott.

A Cleopatra 2525 például annak ellenére pocsék, hogy a Xena-t is jegyző Sam Raimi csapata készítette - igaz, van is némi áthallás, a jelmezek például elég hasonlók. A sorozat egyébként egy sztriptíztáncosnőről szól, aki hibernálás után 2525-ben ébred fel. Akad a listán rendőrnő is, aki éjjel kicsit másként, szintén Xenáéra hajazó cuccban üldözi a bűnözőket (Black Scorpion), illetve olyan keményfiú, aki kizárólag földönkívüliekre vadászik (The Alien Hunter). A pálmát talán mégis egy félresikerült szitkom, a Baby Bob viszi el, melynek az alapkoncepciója csupán annyi, hogy egy családba olyan gyerek születik, aki az első perctől kezdve tud beszélni.

Más kérdés, hogy a sci-fi műfajába ez az alkotás csak vitathatóan fér bele, mint ahogy, mondjuk, a Knight Rider vagy az Eastwick is, amelyek szintén szerepelnek a listán. Úgy látszik, Woerner ki nem állhatja a remake-eket, hisz a két említett alkotás mellett a legrosszabb sci-fik közé sorolja a Bionic Woman és a Flash Gordon 2007-es újraértelmezéseit is. Az itthon látott sorozatok közül a Rémvadászok és a Hősök került még be a tizenötös csoportba - a teljes lista, videókkal együtt itt nézhető meg.