Apáti-Tóth Kata marad a Duna tévénél

Vágólapra másolva!
Apáti-Tóth Kata marad a Duna tévénél, de a Közbeszéd-ben és a Heti hírmondó-ban folytatja, a reggeli műsorba már nem kerül vissza.
Vágólapra másolva!

A csatorna részéről Herczeg Dóra szóvivő az [origo] kérdésére elmondta, hogy Apáti-Tóth Kata marad a Duna tévénél, de a hétfői adás után úgy vélik, hogy jobb, ha a műsorvezető a Közbeszéd-ben és a Heti hírmondó-ban folytatja. A műsorvezetőt is megkereste lapunk, ennél többet ő sem kívánt mondani jelenleg.

Lapunk úgy tudja, hogy Apáti-Tóth - aki elvileg ma, szerdán vezette volna másodjára a reggeli műsort - délelőtt találkozott Bódis Gáborral, a Duna Televízió tájékoztatási igazgatójával: megbeszélték a hétfő reggeli, Hattól nyolcig-gal, a műsorvezetéssel kapcsolatos kifogásokat, rendezték a vitás pontokat.

A műsorvezető sem a Nap-kelté-nél, sem a Duna tévénél nem volt állományban, mindkét helyre külsősként érkezett. Apáti-Tóth szerződését valószínűleg módosítani kell, de míg írásban nem kapja meg feladatát, nem szeretne beszélni többet erről.

Mint az [origo] megírta, Apáti-Tóth Kata a Nap-kelte után érkezett vissza a Duna tévéhez, de a hétfőn indult reggeli műsor után közölték vele, hogy nem foglalkoztatják többet, mert túl keményen kérdezte Szijjártó Pétert és Mesterházy Attilát - a Duna tévénél ugyanis nem szokás félbeszakítani a vendégeket. "Fontosnak tartjuk, hogy műsorvezetőink ne bántsák meg a riportalanyt és azokat sem, akik rokonszenveznek vele. A Hattól nyolcig nem egy politikai hírháttér-műsor, ha vendégünk egy politikus, akkor nem az a célunk, hogy vitázzunk vele és belefojtsuk a szót. A műsorszerkesztési elvünk, hogy a parlamenti pártok képviselői egyaránt otthon érezzék magukat a stúdiónkban" - nyilatkozta akkor lapunknak Herczeg Dóra.